Yalnız Mesajı Göster

Allah Dostları

Eski 08-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Allah Dostları

Dostlar bu seçilmiş kullar içinde Allah'a özel bir zümre vardır ki bunlara EHLULLAH, EVLİYAULLAH denir Bu mubarek insanlar hakkında Kur'anı Keriminde Allahu Taala: "Benim evliya kullarım için korku yoktur onlar Mahsun da olacak değillerdir " buyuruyor Diğer bir ayette:" Kim Allah dostlarına çatarsa ben ona harb ilan ederim" buyurarak o sevgili kullarını koruma altına aldığını bildiriyor Bu konuda daha birçok ayet sıralayabiliriz söz uzayacağından bu kadarla yetiniyoruz

Burada bir hikayeden bahsetmek istiyorumBir Camide Vaiz efendi gayet güzel vaaz ederken Hızır Aleyhiselam da orada hazır bulunuyormuşBu arada bir şey dikkatini çekmiş Hızır aleyhiselamın yanında bir zatı Muhterem uyur vaziyette imiş Hızır aleyhiselam ona eliyle dokunarak uyandırmak istemiş O zat hafif kımıldamış tekrar eski halini almışHızır Aleyhiselam bu hareketini birkaç kez tekrarlayınca o zat dayanamamış ve Hızır Aleyhiselamın kulağına eğilerek: " Mü'minler burada HIZIR var diye seslenirsem seni param parça ederler!" demiş Hızır Aleyhisalam şaşırmış ve hemen oradan uzaklaşmış Allah iltica ederek;Yâ Rabbi ben senin bütün dostlarını biliyorum sanırdım Meğer bilmiyormuşum; oysa o zatı Muhterem beni tanıdı demiş Buna karşılık Allahu azimmüşşan: "Benim gök kubbem altında senin bilmediğin nice evliya kullarım var" buyurarak Hızır aleyhiselama bu sırrı açıklamış

Rabbim bizleri dostlarından sevdiklerinden ve onların yolundan ayırmasın İnşallah sevgili The whisper emeğine ellerine yüreğine sağlık sevgiyle kal

Alıntı Yaparak Cevapla