Yalnız Mesajı Göster

Sözün Özü..

Eski 08-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Sözün Özü..

Alıntı:

Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı

Söz gittiği yere kadar bir sürü iz bırakır peşinde
Bu izlerle söz’ün ne tıynette olduğunu anlarız
Söz’ün anlattığı her ne varsa, o kendi izlerinin bıraktığı küçük anlam kovuklarında tek tek saklıdırBu sebeplerle söz gittiği yere gitmeden önce çıktığı yer’i târif eder
Bizler de sözü her iki yönde tâkib eder,
sözü duyduğumuz anda, tam orada, orta yerde durur;
kendini târif ettiği şekilde onu tartar, onun izlerinden hareketle iz yolunda hem ileriye hem geriye bakarız
Sonra hiçbir ayrım gözetmeden sözün gittiği yere dair duygularımızı sözün çıktığı yere de sarf ederiz(Allah, şöyle der “Atın cehenneme, (hakka karşı) inatçı, hayrı hep engelleyen, haddi aşan şüpheci her kâfiri Allah ile beraber, başka bir ilâh edinen o kimseyi atın şiddetli azabın içine!” Arkadaşı (olan şeytan) der ki: “Ey Rabbimiz! Onu ben azdırmadım, fakat kendisi derin bir sapıklık içinde idi Allah, şöyle der: “Benim huzurumda çekişmeyin Çünkü ben bu (konudaki) uyarıyı size önceden yaptım Benim katımda söz değiştirilmez ve ben kullara zulmedici değilim (Kâf 24,25,26,27,28,29)
Sevgili gönül dostum paylaşımından dolayı güzel yüreğine sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorumAŞK la kal inşallah

Söz gittiği yere kadar bir sürü iz bırakır peşinde
Bu izlerle söz’ün ne tıynette olduğunu anlarız

Ben de sevgili gönüldaşım gönül dostuma güzel yorumundan dolayı sonsuz teşekkür sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum sevgi ve Aşkla kal

Alıntı Yaparak Cevapla