Yalnız Mesajı Göster

Neden Mi Üç Harf Beş Nokta?

Eski 08-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Neden Mi Üç Harf Beş Nokta?

Bütün canlar O’ndan, O’nunla, O’na hayran

Aşk deyince sarsılır âlem Ne arş kalır, ne kürsî ne de levh u kalem Serâpâ kaplamıştır her yanı Görünen, görünmeyen ne varsa hepsine can
Aşk geldi kan gibi, damarlarıma, derime doldu

Beni benden aldı, varlığımı sevgiliyle doldurdu

Vücudumun bütün cüzlerini dost kapladı

Benden bana kalan bir ad ancak Ötesi hep O Mesnevî’de şöyle bir hikaye anlatılır: Bir gün bir âşık sevgilisinin kapısına gidip kapıyı çalınca, sevgilisi içerden seslendi: “Kapıyı kim çalıyor? Kim o?” Âşık cevap verdi: “Ey yüce sevgili! Kapına gelen benim, ben zavallı kölen” Sevgili öfkeyle bağırdı: “Çekil git kapımdan Sen daha olgunlaşmamışsın Bu sofrada hamlara yer yok Bu ev küçük, iki kişi sığmaz
Zavallı adam çaresiz ayrıldı Tam bir yıl o sevgilinin ayrılığına dayanıp dolaştı durdu, kavrulup pişti Bir sene sonra sevgilisinin kapısına geldi Heyecanla kapıyı çaldı Sevgili içerden seslendi: “Kimdir o? Kim çalıyor kapımı?”
Çaresiz âşık perîşan bir halde cevap verdi: “Ey cana can katan sevgili! Ey bir bakışıyla binlerce âşığı perişan eden gönül avcısı! Kapını çalan “SENSİN! SEN!” Sevgili gönül okşayan bir sesle, “Mademki Sen bensin Ey Ben! Gel içeriye, gönül evi burasıdır Oraya iki kişi sığmaz!” dedi

Her nefes alıp verişte yanmaktır aşk

İsmaili bir gönülle teslim olmaktır bıçağa,

Birini kandırmak değil, bilerek kanmaktır aşk

Diline arılar konar, koynunda karıncalar gezer,

Sevgilinin ölçeğiyle her zaman sınanmaktır aşk

Paylaşımına ,emeğine ,güzel yüreğine,derin ufkuna,ellerine, gözlerine sağlıkSevgilerin en büyüğü ALLAH cc SEVGİSİYLE KAL İNŞALLAH
,

Alıntı Yaparak Cevapla