Yalnız Mesajı Göster

Namaz Sureleri Okunuşu Ve Anlamı

Eski 08-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Sureleri Okunuşu Ve Anlamı

Kevser Sûresi
Fesalli lirabbike venhar İnne şânieke hüvel'ebter

Anlamı:
(Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir

Kâfirûn Sûresi

Okunuşu:
Kul yâ eyyühel kâfirûn Lâ a'büdü mâ ta'büdûn Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd Leküm dînüküm veliye dîn
Anlamı:
(Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam Benim taptığıma da sizler tapmazsınız Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz Sizin dininiz size, benim dinim banadır

Nasr Sûresi

Okunuşu:
İzâ câe nasrullahi velfeth Ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh İnnehû kâne tevvâbâ
Anlamı:
(Ey Muhammed!) Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine akın akın girdiklerini görünce, Rabbini överek tesbih et; O'ndan bağışlama dile, çünkü O, tevbeleri daima kabul edendir

Tebbet Sûresi

Okunuşu:
Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb Mâ eğnâ anhü mâlühû ve mâ keseb Seyeslâ nâren zâte leheb Vemraetühû hammâletelhatab Fî cî dihâ hablün min mesed
Anlamı:
Ebû Leheb'in elleri kurusun; kurudu da! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi Alevli ateşe yaslanacaktır Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır

İhlas Sûresi

Okunuşu:
Kul hüvellâhü ehad Allâhüssamed Lem yelid ve lem yûled Ve lem yekün lehû küfüven ehad
Anlamı:
(Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır O doğurmamış ve doğmamıştır Hiç bir şey O'na denk değildir

Alıntı Yaparak Cevapla