Yalnız Mesajı Göster

Duaların Fazileti Hakkında Bilgiler

Eski 08-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Duaların Fazileti Hakkında Bilgiler

ANNE VE BABA HAKKI

Resulü Ekrem şöyle buyurmuşlardır:
"Ana ve babasına karşı gelen evlada, Allah tarafından şöyle nida edilir:
"Sen dilediğin kadar ibadet yap Onlara asi olduğun müddetçe ben seni katiyyen affetmiyeceğim"
Baba ve anasına iyilik edip onların rızasını alana da, Allah Teala şöyle nida eder:
"Sen de istediğini yap Değil mi ki sen onlara iyilikte bulunuyorsun Ben de seni affedeceğim"
Hazreti Peygamber buyuruyor:
"Kur'an'ı okuyup da onunla amel etmeyen, onu okumamış sayılır, ana ve babasına sert gözle bakan onlara iyilik yapmamış olur İşte ne benim, ne de onların birbirimizle hiç alakası yoktur"
Yine Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
"Ana babasına iyilik eden kimse istediğini yapsın, katiyyen cehenneme girmeyecektir Onlara isyan eden de istediği kadar ibadet yapsın O da cennete girmeyecektir"
Efendimiz (sav) buyurdu:
"Hiç bir evlad yoktur ki, babasına merhamet ile baksın da Allah Teala onun her bakışına karşılık, kabul olunmuş bir hac sevabı vermesin"
Bunun üzerine Efendimiz'e sordular:
"Her gün yüz defa baksa da mı?"
"Evet, Allah daha çoğunu ve güzelini vermeye kadirdir"
Efendimiz buyurdu:
"Baba ve anasının kabrini ziyaret eden kimseye Allah Teala kabul olunmuş bir hac sevabı verir Ana ve babasının kabirlerini çok ziyaret edenlerin kabirlerini de, melekler ziyaret ederler"
Efendimizin şu hadisini iyi dinle kardeşim! "Baba ve anasına karşı gelene Allah lanet etsin"
Başka bir hadiste de Efendimiz şöyle buyurdu: "Baba ve anasına duada bulunmayanın rızkı kesilir"

ARŞ-I AZAM-IN HAZİNELERİNDEN BİRİ

Bir gün Cebrail Aleyhisselam, Efendimiz Aleyhisselam'ın huzuruna gelmişti Hazreti Peygamber (sav) onun yüzünde tebessümlü ve müjdeleyici bir hal görmüştü Daha önce onu böyle hiç görmemişti
Cebrail Aleyhisselam:
Ya Muhammed, Allah'ın selamı üzerine olsun, dedi Hazreti Peygamber (sav)
Ey Cebrail! Allah'ın selamı senin de üzerine olsun, karşılığını verince Cebrail (as):
Ya Muhammed! Allah beni sana öyle büyük bir hediye ile gönderdi ki, senden önce bu hediye kimseye gönderilmedi Bu ancak sana ikram edildi, dedi Efendimiz (sav):
- Nedir o hediye, ey Cebrail? diye sordu Cebrail (as):
- Sana gönderilen o hediyeler, Arş-ı A'zam'ın hazinelerindendir Ey Allah'ın Resulü! Sen de onları oku! buyurdu

Dua budur:
Yà men azheral cernile ve seteral kabiyha yà men lem ytiàhiz bil ceri reti ve lem yehtukìs setra, yà aziymel afvi, yà husnet teca viizi, yà vàsial magfirati ve yà bàsital yedeyni bir rahmeh, yà mìintehà kulli sekvà ve yà sàhibe kulli necvà, yà kerìmes safhi ve yà aziymel menni ve yà mubdien niami kablestihkàkihà, yà rabbàhu ve yà seyyidàhu ve yà emelàhu ve yà gàyete ragbetàhu, es'eluke en là tesviye halkì bin nàr Allâhümme innî estevdiuke dînî fahfazhü aleyye fi hayatî ve ba'de vefatı Allâhümme innî üceddidül îmâne tecdîden bi kavli lâ ilahe illallah, muhammedün resûlüllâh

"Bu duayı sabah-akşam okuyanlar son nefeslerinde imanlarını şeytanın şerrinden korumuş olurlar"

ARADIĞINI BULMA DUASI

Ca'fer el-Huldî (rahimehullah)'dan: Ebul Hasan'a veda ederken dedim ki:
Bana bir azık ver!

- Bir şey kaybettiğin zaman yahut birisiyle buluşmak istediğinde şöyle dua et:
Rabbim, kalbime genişlik ver, işimi kolaylaştır Dilimden düğümü çöz ki sözümü iyice anlıyabilsinler Kalemi ele alınca şu dua okunur:

Yâ hayyü yâ kayyûmü bi rahmetike esteğıysü

Manası: Ey Hayy ve Kayyûm yüce Rabbim! Rahmetinle Sen'den yardım istiyorum Girdiğim bu imtihanda beni muvaffak eyle
İmtihana girerken Allah'a güvenip, bu dualar samimiyetle okunursa, Allah'ın izni ile muvaffakiyet elde edilir

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUA

Lâ ilahe illallâhü vahdehû lâ şeriyke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü bi yedihil hay ru ve hüve alâ külli şey'in kadiyr
Manası: Bir olan şeriki bulunmayan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur Mülk O'nun, hamd O'na mahsustur Hayr O'nunyed-i kudretindedir
Her şeye gücü yetendir

* Arefe günü yüz defa ihlas suresi ve yüz defa salavat-ı şerife ile birlikte bu dua okunursa Cenabı Hakk meleklerine şöyle buyurur:

"Ey meleklerim, bu kulum beni zikretti, ihlası okudu Ondan sonra da Peygamberime salavat-ı şerife getirdi Ben bu kuluma ne iyilik yapsam azdır Hatta bu kulum hacları kabul olunmayanlar için "ya Rabbi, haclarını kabul buyur" dese onu da kabul ederim"
Yukarıda söylenen şeyleri arefe günü sabahleyin erkenden okumalıdır Aksi halde şeytan unutturup insanın okumasına mani olur

AREFE GÜNÜ YAPILACAK EN KIYMETLİ ZİKİRLER
Bismillâhirrahmânirrahıym
Kulhüvallâhü ehad Allâhüs samed Lem yelid ve lem yûled Ve lem yekûn lehû küfüven ehad Lâ ilahe i Ha İlâ hü vahdehû lâ şeriy ke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadiyr Allâhümme salli alâ muhammedin ve enzilhül muk'adel mükarrabe ındeke yevmel kıyâmeh
(100 defa)Cenabı Peygamber Efendimiz bunların fazileti hakkında:
"Her kim arefe günleri bunları yapacak olursa Cenabı Hakk meleklerine: "Ey meleklerim, benim kulumun yaptığı bu ibadetine karşılık olarak ne yapsam azdır Bu kulum, haclan kabul olunmayanlar hakkında: "Ya Rabbi onların haclannı kabul et" dese, onu da kabul ederim, buyurmuştur"

ASR SURESİNİN FAZİLETİNE DAİR
Bismillâhirrahmânirrahıym
Vel asr İnnel insâne le fî husr İllelleziyne âmenû ve amilüs sâlihâti ve tevâsav bil hakkı ve tevâsav bis sabr

Manası:
Andolsun asra ki, muhakkak insan kat'i bir ziyandadır Ancak iman edenlerle güzel, güzel amel ve hareketlerde bulunanlar, bir de birbirine hakkı tavsiye, sabrı tavsiye edenler böyle değil Onlar ziyandan müstesnadır

* Sevgili Peygamberimiz'in ashabından iki zat birbirlerine kavuşunca, biri diğerine Asr suresini okumadan ve sonra da selam vermeden ayrılmazlardı
* Şiddetli ateş yapan bir hastalığa yakalanan

kimseye Asr suresi okunursa, şifa bulur Bir kimse bu sureyi dört ayrı kağıda yazıp, her birisini korunmasını istediği yerin dört ayrı köşesine yerleştirirse, Cenabı Hakk o yeri her türlü felakete karşı himaye eder

AY GÖRÜLDÜĞÜ VAKİT OKUNUCAK DUA
Allâhümme ehillehû aleynâ bil emni vel îmâni ves selâmeti vel islâm Rabbî ve rabbükellâhü hilâle ruşdin ve hayr
Manası: Allah'ım! Doğan bu hilali bizlere hayırlı, bereketli, imanımızı ve ibadetimizi devamlı ve selamette kıl Ey hilal! Senin de benim de Rabbimiz Allah'tır Hayırlı ve uğurlu ol

AYETEL KÜRSİ'Yİ ŞER ZAMANLARINDA OKUMAK

"Şerri giderip matluba vâsıl olmaktan aciz kalırsanız, Ayet'el-Kürsi'yi okumaya devam ediniz" İmam-ı Bûni diyor ki:
"Aklın ve fehmin ziyadeleşmesi için Ayet'el-Kürsi suya (50) defa okunarak içilirse, Allah Teala aklı ve fehmi ziyadeleştirir"
Resulü Ekrem buyuruyorlar

Manası:
*O'ndan başka ilah olmayan Allah, Hayy ve Kayyûm'dur Ezeli ve ebedidir O'nu uyuklama ve uyku tutmaz Göklerde ve yerde olan şeyler O'nundur İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur Halkın önünde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir İnsanlar O'nun ilminden, O'nun istediğinden başkasını ihata etmezler Kürsi'si semaları ve yeri içine alır Onların hıfzı O'nu yormaz O, pek yüksek ve pek büyüktür

AYET-EL KÜRSİ'Yİ HER GÜN OKUMAYA DAİR
Bir kimse hergün Ayet El Kürsiyi 100 defa okursa,kendisine ruhani haller zuhur eder

AYETEL KÜRSİ'Yİ OKUYAN KİMSENİN CİNNİYİ MAHLUP ETMESİ
İmam-ı Gazâlî, İmam-ı Kuteybe'den, o da Benî Ka'b'dan bir kişiden hikaye eder, der ki:

Hurma satmak için Basra'da bir yere gittim Kiralamak için bir ev buldum İçerisinde örümcekler yuva yapmıştı Bu evi sahibinden kiralamak için istedim Evin sahibi, bu evde ifrit denilen kafir bircinni vardır Her gireni helak eder ve öldürür, dedi Nihayet Allah (cc) beni o cinniden muhafaza eder dedim Evi kiraladım

Gece oldu, bir de baktım ki, simsiyah ateş gibi bir mahluk üzerime doğru gelmeye başladı Ben de Ayet'el-Küsi'yi okumaya başladım Ben okudukça, o da benimle birlikte kelime kelime okuyordu Ben (ve lâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azıym) dedim

Benimle birlikte okuyamadı Ben bu kelimelere devam ettim O karanlık ve cinni yok oldu Ben de bir köşede uyudum Sabahleyin baktım ki cinninin olduğu yerde, yanmış parça ve küller O vakit kulağıma gaibden bir ses geldi Dedi ki: "Sen büyük bir cinni kafiri yaktın " Ne ile yaktığımı sorduğumda (ve lâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azıym) tekrar tekrar okumakla cinni kafirini yaktın

AYETEL KÜRSİ'Yİ OKUYANIN KALP GÖZÜ AÇILIR
Şeyhü'l-Ekber, Arif-i billâh, Muhyiddin Arabî (ks) Ayet'el-Kürsi'nin esrarı hakkında şöyle buyurmuşlardır:
"Her kim Ayet'el-Kürsi'yi gece ve gündüz içerisinde bin defa okur ve buna kırk gün devam ederse (ara vermeden) Allah'a yemin ederim, Allah'a yemin ederim, Büyük Allah'a yemin ederim, Kur'an-ı Azimüşşan'a yemin ederim, Keriym olan Resulü'ne yemin ederim ki, o kimsenin ruhaniyeti inkişaf edip kalb gözü açılır Melekler o kimseyi ziyaret etmeye gelirler O kimsenin her muradı hasıl olur"

Hacı Osman Efendi (rahmetüllâhi aleyh) Hazretleri hayatta iken bazı kimselere bu evradı vermişlerdi Hakikaten halisane okuyanların kalb gözleri açılmıştır Ben kendilerine dedim ki: "Bunların kalb gözleri açılır mı?" Cevaben Hacı Osman Efendi Hazretleri: "Muhyiddin Arabi Hazretleri yalan söyler mi? İşte bunu o söylüyor" demişlerdi

* Ayet'el-Kürsi'nin esrarı hakkında bazı veli ve alimlerin sözleri şunlardır:
Muhyiddin Arabi, Sa'düddiyn Teftazânî, İmam-ı Bûnî demişlerdir ki:
" Bir kimse Ayet'el-Kürsi'yi harflerinin adedi kadar (170) defa veya mürsellerin (salevâtüllâhi aleyhim) adedi kadar (313) defa okursa, o kişiye göklerde ve yerdeki mahlukatın cümlesi itaat edip her şeyden muhafaza ederler Düşmanları ne eli ve ne de dili ile hiçbir zarar ve ziyan veremezler" buyurmuşlardır
* Esrar-ı Müfide kitabından alınmıştır: - Bir kimse her gün Ayet'el-Kürsi'yi on sekiz defa okursa, Allah (cc), o kulunun kalbini tevhid nuruyla ihya eder Kalbini ledünnî ve hikmet ilmi ile doldurur Rızkına bolluk verir Kadrini yüce kılar Mehabetinden herkes korkar

AYETEL KÜRSİ'Yİ SABAHLARI OKUMAK
Hz Ömer (ra) buyuruyor:
"Bir kimse sabahleyin yatağından kalktığında, Ayet'el-Kürsi'yi birer defa okursa, her okuyuşunda önüne, arkasına, sağına, soluna, altına, üstüne, içine sekizinci ile de kendini halka içine alırsa, o gün kimseye hiç bir kimse zarar veremez Evinin önünde kıyamet kopsa, haberi olmaz Maddi ve manevi ne kadar kuvvete sahip olduğunu kendisi müşahede edecektir"

"Ayet'el-Kürsi, İsm-i Azam'dır"
* İmam-ı Ebû Yusuf, Ayet'el-Kürsi'nin esrarı hakkında (40) hadis-i şerif toplayarak buyurmuşlardır ki:
"Bu ayet-i şerife bir çok sırları ve faydaları kendinde toplamaktadır Künhüne Cenab-ı Ecelli Ala'dan başka kimse vakıf olamaz"

Alıntı Yaparak Cevapla