Konu
:
Herşeyden Daha Önemlisi Euzü Besmele. Herkesten Yorum Bekliyorum.
Yalnız Mesajı Göster
08-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Herşeyden daha önemlisi Euzü besmele
Herkesten yorum bekliyorum
Herkese merhaba
Forumda birçok yerde şu adetlerde okunmalı diye ayetler ve dua örnekleri görüyorum
Bu ayetler tek cümlelik ayetler olsa bile euzü besmelesiz tekrar edilmez diye biliyorum
Bir sureyi euzü besmele ile okumayla sadece besmele ile okuma arasında sonuç olarak o kadar fark var ki yaşanmış tecrübelerle sabittir
Kuran nahl suresi 98
ayette Allah Kuran okurken euzübillahimineşşeytanirracim de diyor
Katı bir kural olmadığını sandığım bu başlama yöntemi ile birlikte böyle okunmasının emniyeti çok büyük
Örneğin 7 adet Ayetel Kürsi okuyacaksınız
Sadece başında bir kere euzü besmele söyleyip diğerlerinde besmele ile devam edilmemeli, çünkü ayetel kürsi suresinden sonra gelen sureyi okumuyorsunuz yine aynı sureyi tekrar ettiğiniz için bütün adetlerin başına euzü besmele koyulmalı diye düşünüyorum
Örneğin fatiha suresine euzü besmele ile başladınız ve fatiha suresi bitti sonrasında bakara suresini okuyacaksanız sadece besmele ile devam edebilirsiniz çünkü fatihadan sonra bakara suresi geldiği için,,, ama fatihadan sonra ayetel kürsi suresini okuyacaksanız, sureler sıralı olmadığı için yeniden euzü besmele çekilmelidir
Mantığı anlatabildim inşallah
Dualar var
Örneğin şahmeran duası, butür dualar önemli dualar bu dualar besmelesiz hatta bana göre euzü besmelesiz okunmamalıdır
Bu dualar sizin Allah'a ettiğiniz kişisel vb dualardan farklı
tuvalete girerken euzü besmele ile girilmeli, yemek yerken euzü besmele ile yenmeli, abdest alırken euzü besmele ile alınmalı vb gibi birçok hadis var
Euzü besmele buralarda kullanılıyorda neden dua ederken kullanılmasın
Bence Allah' a edilen tüm duaların başında euzü besmele kullanılabilmeli
Bu konuda birçok hocanın fikri farklı
Yazının ortasında bahsediyorum bunlar bana göre doğru olan ve ilerde değişebilirliği olan düşünceler olduğu için kesin ve net cevaplar olarak algılanmasın
Yorum yazın tartışalım
Zikir çekmeden bile zikire euzü besmele ile başlayanlar var biliyorum
Hayatınızdaki bazı olumsuzlukları gidermek için başladığınız bu yolda içinden çıkılmaz bir hale düşmemek için yolunu yordamını bilmek ve usulüne göre çalışma yapmak gerekir
Saygılar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul