08-06-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek , İçmek Ve Giyinmek İle İlgili Hadis
5 YEMEK DUASI - 2
Bir Kimseye Yemek Yedikten Sonra:"Bana bu yemeği yediren, sonucu etkileyecek bir güç ve kudretim olmaksızın onu bana nasip eden Allah'a hamd olsun", derse, geçmiş günahları bağışlanır
Hadisten anlıyoruz ki, Allah'a hamdederek kulluk görevini yerine getiren bir insan, O'nun bağışını kazanarak geçmiş günahlarından kurtulur Allah'ın lütfu olmadan, insanın hiçbir şey yapamayacağı unutulmamalıdır
Yarattığı nimetleri bizlerin ayağına getiren sonra da bizleri yedirip içiren Rabbimiz, kendisine hamd ve şükredenlere, hiç kimsenin bulunumayacağı bir lütufta bulunmakta, onların daha önce işlediği günahları bağışlamaktadır
Bağışlanacak bu hataların küçük günahlar olduğu açıktır Zira Rabbimiz büyük günahların bağışlanması için şu şartı koymuştur: Eğer yapılan büyük günahlar Allah Teâlâ'yı ilgilendiriyorsa, o günahı işleyen kimsenin Mevlâ'sından af dileyip günahına tövbe etmesi gerekir Şayet kulu ilgilendiriyorsa, o günahı yapan kimsenin, ilgili şahsın yanına giderek ondan af dileyip hakkını helâl ettirmesi veya ödeyebileceği bir borcu ona ödeyerek sorumluluktan kurtulması zorunludur
|
|
|