Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Pilav

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Pilav



Domates Soslu Pilav

Türk Mutfağının sevilen tatlarından pirinç pilavını domates ve paprika biberle hazırlanan sosla zenginleştirmek, sofranıza yenilik getirmek ister misiniz?


Domates Soslu Pilav



Malzemeler,
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için,
2 adet domates
2 adet paprika biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı,
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün
Ilık suyun içinde 15 dakika bekletip süzün
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin
Yağ kızdıktan sonra pirinçleri ekleyip orta dereceli ateşte kavurun
Pirinçlerin rengi saydamlaşmaya başlayınca suyu ilave edin
Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın
Pilav suyu kaynamaya başlayınca ateşi kısın
Pilav suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin
Ocaktan indirip demlenmesi için 10 dakika bekletin
Sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin
Soğanın kabuklarını soyun
Soğan ve biberi küp şeklinde doğrayın
Sos tenceresine sıvıyağı alıp soğanları ekleyin
Orta dereceli ateşte soğanları rengi hafif değişene kadar kavurun
Biberleri ilave edip kavurmaya devam edin
Tuz, karabiber ve domates rendesini ekleyin
Sosun kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin
Pirinç pilavını geniş bir servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla