Konu
:
Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Tatlısı
08-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
• 1 kilo tel kadayıf
• 250 gr iç ceviz
• 100 gr sıvıyağ
• 100 gr tereyağı
Şurubu:
• 4 bardak şeker
• 3 bardak su
•1
tatlı kaşığı limon suyu
Kadayı Tatlısı Tarifi
:
1- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır
Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır
2- Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur
Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır
3- Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir
Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir
Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır
4- Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir
Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır
Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur
Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır
5- Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür
Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul