Konu
:
Gül Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Gül Baklavası
08-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Baklavası
Gül Baklava Tarifi
40 adet
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı limon suyu
1,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım kg tozşeker
4 su bardağı un
Üzeri için:
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
4 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın
Azar azar un ilave ederek yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan küçük bezeler koparın
Bezeleri tepsi büyüklüğünde çok ince açın
Her yufkayı 4′e bölün
Kesilen yufkaları tüm kenarlarından kırıştırın
Ortasına dövülmüş ceviz koyun
Hafif gül şeklinde kıvırıp, ters çevirin
Kızdırılmış tereyağını üzerine sürün
Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin
Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın
Limon suyunu ilave edin
Soğuyan baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirin
2 saat dinlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul