Konu
:
Haluj (Cerkez Mantısı)
Yalnız Mesajı Göster
Haluj (Cerkez Mantısı)
08-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haluj (Cerkez Mantısı)
MALZEMELER
Hamuru Icin
1 kg
un
Yogurmak icin su
Tuz
Ici Icin
7-8 adet orta boy haslanmis patates
1 adet sogan
5-6 yemek kasigi sivi yag (cicek yagi veya zeytin yagi)
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sosu Icin
Tereyagi
Pulbiber
YAPILISI
1 kilo undan acarken kullanma icin biraz ayirin
Kalan una biraz tuz ekleyin ve yavas yavas su ilave ederek yogurun
Yogurdugunuz hamuru bezelere ayirin ve uzerine nemli bez ortun
Onceden hasladiginiz patatesleri rendeleyin veya ezin
Sogani yemeklik dograyin
Pul biber ilave ederek kavurun ve patateslere ilave edin
Tuz ve karabiber ekleyip, harci karistirin
Bezeleri manti hamurundan birazcik daha kalin olarak acin
Daire seklinde kalipla veya genis agizli bir kapakla hamuru kesin
Kestiginiz dairelerin icine yeterli miktarda ic koyarak, sac orgusu seklinde kivirarak katlayin
Katladiginiz mantilari unlanmis tepsiye dizin
Tencereye yeterli miktarda tuz ve sivi yag koyup kaynatin
Su kaynadiktan sonra mantilari yavasca icine koyup, 5-10 dakika pisirip, kevgir kasikla suzerek servis tabagina alin
Tereyagini ayri bir yerde eritin, icine pul biber atip kizdirin ve mantinin uzerine gezdirdikten sonra servis yapin
Istege bagli olarak yaninda yogurt veya ayranda servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul