Yalnız Mesajı Göster

Çökertme Kebabı Malzemeleri

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökertme Kebabı Malzemeleri





Çökertme kebabı malzemeleri
  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
Kızartmak için
  • Ayçiçek yağı
  • Sos için
  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz
Çökertme kebabı: İftar sofralarınız için ana yemek olarak sunumu şık, lezzeti bol, doyurucu bir tarif olan Çökertme Kebabı’nı seçtik

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alın Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Servis tabağına patatesleri yayın Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın Çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla