Konu
:
Çökertme Kebabı Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Çökertme Kebabı Malzemeleri
08-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çökertme Kebabı Malzemeleri
Çökertme kebabı malzemeleri
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Çökertme kebabı: İftar sofralarınız için ana yemek olarak sunumu şık, lezzeti bol, doyurucu bir tarif olan Çökertme Kebabı’nı seçtik
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin
Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alın
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin
Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun
Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Servis tabağına patatesleri yayın
Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin
Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul