08-05-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Etimek Tatlisi ( Hafif Ve Kolay Bir Tarif)

Çikolata soslu etimek tatlisi ( irmikli olan)
Malzemeler;
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya
Tüm malzeme karıştırılır, kaynayana dek pişirilir, kaynadıktan sonra muhallebimiz kısık ateşte 5 dk daha pişirilir 10 dk kadar bekletilir ılıtılır
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
2 bardak su
1,5 bardak toz şeker
Etimekler borcama dizilir Su ve Şeker bir tencerede kaynatılır 5 dk kaynayan su ve şeker bekletilir Ve etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür iyice ıslatılır Biraz zaman geçtikçe etimekler şişer yayılır 5 dk beklenir Bunun için büyük borcam tepsi kullandım Su ve şekeri kaynattığım tencerede ise irmikli muhallebiyi yaptım  
Daha sonra 10 dk ılınan irmikli muhallebimizi etimeklerimizin üzerine yayıyoruz  
Üzeri İçin;
2,5 subardağı süt
1 paket çikolatalı sos
Sos paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır ve irmikli muhallebinin üzerine dökülür İyice üzeri düzeltilir Ve Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir Sonra tatlımız arzuya göre ceviz, fındık, antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süslenebilir  
Alıntıdır
Afiyet şifa Olsun inşa
       

MALZEMELER( irmiksiz olanı)
Alt katman için;
1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
Üzeri için;
Dr Oetker çikolatalı sos
YAPILIŞI
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür Hazır çikolatalı sos, kendi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür Tatlı soğuk olarak servis edilir
Alıntıdır
Afiyet şifa olsun inşa
|
|
|
|