Yalnız Mesajı Göster

Gazete Tatlısı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gazete Tatlısı






MALZEMELER
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 kabatma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4-4,5 bardak un
ŞERBETİ İÇİN
  • 5 su bardağı su
    6 su bardağı şeker

    bir kaç damla limon suyu
  • Şerbeti 10 dk kaynatıp limon suyunu katın ve ocaktan alın
DİĞER MALZEME
  • 1 paket nişasta

    Bir miktar un (açmak için)

    250 gr ceviz
  • 250 gr margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
  • En üstteki malzeme ile yumuşak bir hamur yapıp 10 dk kadar dinlendirin

    Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın
  • Nişastayı aynı miktarda un ile karıştırıpBununla bezeleri mümkün olduğu kadar açın(parşömen kağıdı gibi olması gerekiyor)
  • Açtığınız hamuru gevşek bir şekilde oklavaya dolayıp, iki yandan ortaya doğru aşağıdaki gibi büzün
  • Büzdüğünüz yufkayı kağıt üzerine bir elinizle ucundan tutarak açınBu arada büzgüleri bozmamaya dikkat edin
  • Yufkayı bu şekilde biraz kuruması için 5-10 dk bekletin
  • Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin ve çıkan parçalarıda hamurun üzerine koyup cevizini serpin
  • Yufkayı kağıdın iki ucundan tutup ortaya doğru kademe kademe katlayınBu işlemi karşılıklı iki taraftan ortaya doğru yapacaksınız
  • Rulo şekline getirdiğiniz yufkayı 4 cm kadar uzunlukta kesin
  • Aşağıda gördüğünüz şekilde tepsiye sıralayıp bir gün bu şekilde bekletin
  • Ertesi gün baklavanızın üzerine 1 paket mergarin veya tereyağ margarin karışımını döküp 180 dercede ağır ağır kızarana kadar pişirin
  • Şerbeti ılık hale gelince tatlınızın üzerine dökünBurada unutmamanız gereken her ikisininde ılık olmasıdır
  • Bu ölçü ile yapılan hamurdan bir büyük birde yukarıda gördüğünüz gibi küçük bir tepsi çıkıyorTabiki yufkaları yeteri kadar büyük açmak şartı ile
  • AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla