Konu
:
Gazete Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Gazete Tatlısı
08-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gazete Tatlısı
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabatma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4-4,5 bardak un
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
Şerbeti 10 dk
kaynatıp limon suyunu katın ve ocaktan alın
DİĞER MALZEME
1 paket nişasta
Bir miktar un (açmak için)
250 gr
ceviz
250 gr
margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
En üstteki malzeme ile yumuşak bir hamur yapıp 10 dk
kadar dinlendirin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın
Nişastayı aynı miktarda un ile karıştırıp
Bununla bezeleri mümkün olduğu kadar açın
(parşömen kağıdı gibi olması gerekiyor)
Açtığınız hamuru gevşek bir şekilde oklavaya dolayıp, iki yandan ortaya doğru aşağıdaki gibi büzün
Büzdüğünüz yufkayı kağıt üzerine bir elinizle ucundan tutarak açın
Bu arada büzgüleri bozmamaya dikkat edin
Yufkayı bu şekilde biraz kuruması için 5-10 dk
bekletin
Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin ve çıkan parçalarıda hamurun üzerine koyup cevizini serpin
Yufkayı kağıdın iki ucundan tutup ortaya doğru kademe kademe katlayın
Bu işlemi karşılıklı iki taraftan ortaya doğru yapacaksınız
Rulo şekline getirdiğiniz yufkayı 4 cm
kadar uzunlukta kesin
Aşağıda gördüğünüz şekilde tepsiye sıralayıp bir gün bu şekilde bekletin
Ertesi gün baklavanızın üzerine 1 paket mergarin veya tereyağ margarin karışımını döküp 180 dercede ağır ağır kızarana kadar pişirin
Şerbeti ılık hale gelince tatlınızın üzerine dökün
Burada unutmamanız gereken her ikisininde ılık olmasıdır
Bu ölçü ile yapılan hamurdan bir büyük birde yukarıda gördüğünüz gibi küçük bir tepsi çıkıyor
Tabiki yufkaları yeteri kadar büyük açmak şartı ile
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul