Konu
:
Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği
08-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği
Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği
Malzemeleri;
Hamuru için;
200 gr
un
4 yumurta
2 su bardağı un
Sosu için:
½ kg yoğurt
1 diş sarımsak
1000 gr
Tereyağı (üzerine)
Kırmızı biber
Harcı için;
700 gr
kıyma
½ demet maydanoz
300 gr
tereyağı (yağlamak için)
1 çay bardağı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
Hazırlanış:
Un büyükçe bir kaba alınır 4 yumurta, tuz, 2 bardak su ile katı bir hamur yapılır
Hamurlar on bir eşit parçaya ayrılır
(180 'er gram) 9 tanesi tepsi büyüklüğünde açılır
Gazetenin üzerine serilir
Hamur gazete okunacak inceliğinde olmalıdır
Büyük bir tencerede su kaynatılır
Tereyağı, bir çay bardağı sıvı yağ ile beraber kızdırılır
Kıyma hafif kavrulur, maydanoz ilave edilir
Hamurun bir parçası açılır 60 cm
lik tepsi yağlanır
Hamur üzerine serilir
, diğer hamurlar kesilir, kaynayan suya atılır
Sudan soğuk suyun içine alını, oradan kevgirin üzerine serilir
Fırça ile yağlanır
Kıyma 8'e bölünür
Yağlanmış hamura serpilir
4'lü ocağın üzerinde kızartılır
Hafif soğuyunca başka tepsi yardımı ile çevrilir, ikinci tarafı kızartılır
Sunum; dilimler halinde kesilir, üzerine arzuya göre et suyu serpilir
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı biber dökülür
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul