Yalnız Mesajı Göster

Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği



Kütahya'nın Kıymalı Su Böreği







Malzemeleri;
Hamuru için;
200 gr un
4 yumurta
2 su bardağı un
Sosu için:
½ kg yoğurt
1 diş sarımsak
1000 gr Tereyağı (üzerine)
Kırmızı biber
Harcı için;
700 gr kıyma
½ demet maydanoz
300 gr tereyağı (yağlamak için)
1 çay bardağı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)

Hazırlanış:
Un büyükçe bir kaba alınır 4 yumurta, tuz, 2 bardak su ile katı bir hamur yapılır Hamurlar on bir eşit parçaya ayrılır (180 'er gram) 9 tanesi tepsi büyüklüğünde açılır Gazetenin üzerine serilir Hamur gazete okunacak inceliğinde olmalıdır Büyük bir tencerede su kaynatılır Tereyağı, bir çay bardağı sıvı yağ ile beraber kızdırılır Kıyma hafif kavrulur, maydanoz ilave edilir Hamurun bir parçası açılır 60 cmlik tepsi yağlanır Hamur üzerine serilir, diğer hamurlar kesilir, kaynayan suya atılırSudan soğuk suyun içine alını, oradan kevgirin üzerine serilir Fırça ile yağlanır Kıyma 8'e bölünür Yağlanmış hamura serpilir4'lü ocağın üzerinde kızartılır Hafif soğuyunca başka tepsi yardımı ile çevrilir, ikinci tarafı kızartılır Sunum; dilimler halinde kesilir, üzerine arzuya göre et suyu serpilir Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı biber dökülür Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla