Yalnız Mesajı Göster

Avrupalının Gözüyle Biz Türkler

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupalının Gözüyle Biz Türkler

``Bir yanılsama var Yani Turkish lokum, kafada kırmızı fes ve dansöz, bıyıklı, şalvarlı ve palalı erkekler`` Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay

AB hakkında ödev yapıyordum bu arada bulduklarımıda sizinle paylaşmak isterim Bizim Avrupa’ya bakışımız malum peki ya onlar bizim hakkımızda ne düşünüyorlar hiç merak ettiniz mi?

Sizde bildiklerinizi konuya eklerseniz çok memnun olurum

Unlulerin bakış açısıyla başlayalım:

“Yer yüzünden silmek istediğim iki millet vardır Bunlar İspanyollar ve Türklerdir

ABD Başkanı Truman

Bugün Türkler’in ayakları altında ezilip inleyen Hıristiyanlar vakti gelince onları yargılayıp cezalandıracaktır Türk Ordusu Şeytan’ın Ordusudur

Martin Luther

İnsanlar arasında Türkler, anlayış bakımından sonuncudur İnançtan ötesini kavrayamazlar ve anlamaya da çalışmazlar

LCahun

Bir Türk bir Hıristiyana karşı gerçek bir dostluğa yetenekli değildir

Paul Rycaut

Türkler, Hıristiyanlığın, sanat ve bilimin doğal, ezeli ve yeminli düşmanıdır Bu nedenle onları Avrupa’dan kovmak gerektir Ancak önce taksim konusunda anlaşılmalıdır

Jean Louis Carra

Oradan Türkler geçti: Her şey harabe ve matem

Victor Hugo

Türkler Avrupa’ dan atılmalıdır Amerika’lı senatör Lodge’un dediği gibi İstanbul Türkler’den tamamen alınmalı, bir veba tohumu olan, harplerin yaratıcısı, komşuları için bir küfür olan Türkler Avrupa’ dan silinmelidir

Lord Curzon

Ermenilere yapılacak yardım, 1453’te Müslümanlar tarafından alındıktan sonra bile bir Hıristiyan şehri olarak kalan İstanbul’un Türklerden temizlenmesi için yardımcı olacaktır

Lord Byrce

Geleceğin Avrupa’sında Türkler asla yer alamayacaklardır

Lord Owen

Fanatik ve cahil insanlar Barbar millet Türkler her zaman Türk kalacaklardır ve Avrupalılaşamayacaklardır Parlamentoları var diye Türkler’e zaaf göstermeyelim Ne tip insan olduklarını unutmayalım

Lord Salisbury

Türkiye’ye gerçek söylenmiyor Türkiye’nin adaylığını kabul edelim diyenlerin gerçek eğilimi, Türkiye’nin AB’ne asla üye olamayacağı yönündedirAvrupalı yöneticilerin büyük bir kısmı Türkiye’nin bu projede yeri olmadığını biliyorlar ve biraraya geldiklerinde bunu dile getiriyorlar

Valerie Giscard d’Estaing

Avrupa’nın geleceğinde ne olursa olsun Türkiye’nin yeri yoktur Bu ülkenin globalleşmenin temel prensiplerine sahip olmadığını ve uluslararası kardeşliği içine sindirmediğini de görmeliyizTürkiye’nin birliğe girmesine asla izin verilmemelidir Aydınlanma Türkiye’ye ulaşmadı, ulaşmayacaktır

Helmuth Schmidt- 1980 lerde Almanya Başkanı olmuştu

Elbette olumlu görüşlerde oldukça çok

İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır İcabında tereddütsüz

canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler"

Napoleon Bonaparte - Fransız İmparatoru

"Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları! Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar"

M Montecuccoli (Avusturyalı Komutan)

Türkler yaman binicidirler Türkler hücumunda düşmanı bir yaprak gibi çevirip bozarlar

Câhiz (Arap Bilgini)

Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk’ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır

Lord Byron

>>"Türklerin ruhu yeniden parlayacak ve silah kullanmak için doğan bu kahraman milletin tarihi eski ışığını bulacaktır"

Feldmareşal von Moltke -Alman Genelkurmay Başkanı

"Bizlerden kim yeteri kadar adil, kim yeterli kadar alim olmaya cesaret edecek de Türkler’in insanlığını, sezgilerini, kahramanlıklarını, savaş kabiliyetlerini itiraf edecek? Muhakkak ki İsa’ya ve kutsal Hıristiyanlığa karşı imanlarını daima bütün tutabilselerdi, kudret, cesaret ve harp sanatında olduğu gibi, merhamet ve insanlıkta da kimse onlarla boy ölçüşemezdi Bizden olsalardı Hıristiyanlık ne muazzam savaşcılar kazanacaktı"

Anonim Haçlı Seferleri Tarihçisi

Gesta Francorum et Aliorum Hierosolimitanorum

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla