08-05-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dualarınız Olmasa Rabbim
DUALARINIZ OLMASA RABBİM
SİZE NE DİYE KIYMET VERSİN?[1]
أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ • بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ • الْحَمْدُ لله ِرَبِّ اْلعالَمِينً • وَ الصَّلاَةُ وَ السَّلاَمُ عَلىَ رَسُولِناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلىَ آلِهِ وَ أَصْحاَبِهِ أَجْمَعيِنَ •
Ey bütün kâinati idare eden, ey bütün canlilara can veren, ey bütün âlemleri terbiyesi altında bulunduran yüce ’im!
Bütün kâinatin diliyle, yarattiğin tüm mahlûkatin zerrelerinin sayisinca ve hamd edenlerin hamdleriyle sana hamd ediyoruz Ve bütün kâinatin diliyle; yarattiğin tüm mahlûkatın zerrelerinin sayisinca salât ve selâm vericilerin, salât ve selâmlariyla, efendimiz Muhammed Mustafa (s a v ) ‘ya salât ve selâm gönderiyoruz
Ey âlemleri yoktan var eden yüce Rabbimiz! Âlemlerin içinde bir âlem olarak kapina geldik, bu mübarek                     saatinde, dünyevi meşgalemizi ve nefsimizin isteklerini bir tarafa bırakıp; huzurunda sana yöneldik, boynumuzu büktük, kemâli edeple istiyoruz, boş çevirme ya Rabbi
Sen ayetlerinde Diyorsun ki:
Ey Muhammed! Kullarım sana beni sorarlarsa, şüphesiz ki ben, onlara çok yakınım Dua edenin duasını, bana dua ettiği zaman kabul ederim O halde onlar da benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki; doğru yolu bulmuş olsunlar [2] işte bizler senin bu çağrına imanla icabet ediyor, ısrarla dualarımızın kabulünü istiyoruz
Ancak sana ibadent-style: normal">İŞTE BUNLAR, LAFLA PEYNİR GEMİSİNİ YÜRÜTEMİYOR-LAR, AMA; YALAN DÜNYANIN, YALAN ÇARKINI ÇOK İYİ ÇEVİRİYORLAR
Kıymetli cemaat!
Dinimiz, insanlar arasında tefrika oluşturan yalanı yasaklarken;t ediyor ve ancak senden yardım bekliyoruz Seni
|
|
|
|