08-05-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Namaz Kılarken Okunması Sünnet Olan Dualar
İftitah (Başlangıçtaki Açılış) Tekbirinden Sonra
büyüktür, büyük Çokça hamd olsun 'a ( 'ın rahmetinden) kovulmuş şeytandan, onun üflemesinden ve dürtmesinden 'a sığınırım Sabah ve akşam 'ı noksanlıklardan tenzih ederim içindir ım, Sen meliksin, Senden başka ilâh yoktur Sen benim Rabbimsin, bense Senin kulunum Nefsime zulmettim, günahımı itiraf ediyorum, günahlanmın hepsini bağışla, senden başkası günahları bağışlayamaz beni ahlâkın en güzeline hidayet et; Senden başkası ahlâkın en güzeline hidayet edemez Kötü huyları benden uzaklaştır; Senden başkası bunları uzaklaştıramaz ım, doğu ile batının arasını birbirinden uzak tuttuğun gibi, benimle hatalarımın arasını da uzak tut ım, günahlarımın (kirini) su, kar ve dolu ile yıka ım, beyaz elbisenin kirlerden temizlendiği gibi beni de günahlarımdan temizle ım, Seni Sana lâyık hamd ile her türlü eksiklikten tenzih ederim Senin ismin mukaddestir, münezzehtir, şanın da yücedir Senden başka ilah yoktur
Rüku'da
'ın tesbih ederim 'ım, Rabbimiz, Sana mahsus hamd ile Seni tesbih ederim ım, beni bağışla 'ı her türlü eksiklikten tenzih eder ve O'na hamd ederim (3 defa) 'ım, Sana rüku ettim, Sana inandım ve Sana teslim oldum Kulağım, gözüm, beynim, iliğim, kemiğim, sinirim ve ayaklarımın taşıdığı her şey, Alemlerin Rabbi 'a boyun eğmiş, itaat etmiştir
|
|
|