Yalnız Mesajı Göster

Kuranı Kerimden Dua Ayetleri

Eski 08-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kuranı Kerimden Dua Ayetleri

Hz İsa'nın (as) Rızk İçin Yaptığı Dua

"umme rabbena enzil aleyna maideten min'es-semai tekunu lena îden li-evvelina ve ahirina ve ayeten minke verzukna ve ente hayr'ur-razigîn"

'ım! Ey Rabbimiz! Bize gökten sofra indir, öncemiz ve sonramız için bir bayram ve Sen'den bir belge olsun Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın[15]

Hz Şuayb'ın (as) Yaptığı Dua

"Alallahi tevekkelna rabbenefteh beynena ve beyne kavmina bil-hakki ve ente hayr'ul-fatihîn"

Biz 'a güvendik Ey Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında sen hak ile hüküm ver Sen hüküm verenlerin en hayırlısısın[16]

Hz Nuh'un (as) Yaptığı Dua

"Rabbi innî eûzu bike en es'eleke ma leyse lî bihi ilmun ve illa teğfir lî ve terhemnî ekun min'el-hasirîn"

Ey Rabbim! Bilgim olmayan şeyi senden istemekten sana sığınırım Ve eğer beni bağışlamazsan ve beni esirgemezsen, hüsrana uğrayanlardan oluruz[17]

Hz Nuh'un (as) Kavminin İnkarı Üzerine Yaptığı Dua

"Rabbinsurnî bima kezzebûn"

Ey Rabbim! Kavmimin beni yalanlamasına karşı bana yardım et[18]

Tufan Sırasında Sular Yükselirken Nuh'un (as) Duası

"Rabbi enzilnî munzelen mubareken ve ente hayr'ul-munzilîn"

Ey Rabbim! Beni mübarek bir yere indir Sen indirilenlerin en hayırlısısın[19]

Hz Yusuf'un (as) Yaptığı Dualar

"Rabbi's-sicnu ehabbu ileyye mimma yed'ûnenî ileyhi ve illa tasrif annî keydehunne esbu ileyhinne ve ekun min'el-cahilîn"

Ey Rabbimiz! Benim için zindan, bunların çağırdığı şeyden daha iyidir Eğer tuzaklarına engel olmazsan, onlara uyar, cahillerden olurum[20]

"Rabbi gad ateyteni min'el-mulki ve allemtenî min te'vil'il-ahadisi fatir'es-semavati vel-arzi ente veliyyî fid'dunya vel-ahireti teveffenî muslimen ve elhignî bi's-salihîn"

Ey Rabbim! Bana mülkü sen verdin Rüyaların yorumunu sen öğrettin Yerin ve göklerin yaratıcısı sensin Beni müslüman olarak öldür ve beni salihlere kavuştur[21]

Hz Eyyub'un (as) Hastayken Yaptığı Dua

"Ennî messeniyez-zurru ve ente erham'ur-rahimîn"

Bu hastalık gerçekten beni sarıverdi Sen ise merhametlilerin en merhametli olanısın[22]

Hz Yunus'un (as) Balığın Karnındayken Yaptığı Dua

"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn"

Senden başka hiçbir ilah yoktur Seni tenzih ve tesbih ederim Ben zalimlerden oldum[23]

Hz Lut'un (as) Kavminin Sapıklığından Dolayı Duası

"Rabbi neccinî ve ehlî mimma ya'lemûn"

Ey Rabbim! Beni ve ailemi kavmimin yapmakta oldukları şeyden kurtar[24]

Hz Süleyman'ın (as) Duası

"Rabbi evzi'nî en eşkura ni'metikelletî en'amte aleyye ve alâ valideyye ve na'mele salihen terzahu ve edhilnî birahmetike fî ibadik'es-salihîn"

Ey Rabbim! Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat[25]

Hz Meryem'in (as) Anasının Yaptığı Dua

"İnnî uîzuha bike ve zurriyyeteha min'eş-şeytan'ir-racîm"

'ım! Onu ve zürriyyetini kovulmuş şeytandan senin sığınmana veriyorum[26]

Alıntı Yaparak Cevapla