08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çobanda Ki Feraset
KISSADAN DERSLER
Hz Ali (r a ) der ki:
"Küçük çocukken ölüp cennetin en yüksek yerlerine ulaşmak beni fazla sevindirmez Beni sevindiren yüce Rabbimi tanıyarak ölmemdir Bunun için yüce Allah'tan beni uzunca yaşatıp kendisini tanıtmasını isterim "
Velilerden Malik b Dinar (rah), bir gün,
"Ah, ah! İnsanların coğu şu dünyada bir ömür yaşadı, yedi içti, gezdi, gördü fakat asıl işten bir tat alamadan, kokusunu koklamadan ölüp gitti" dedi Kendisine,
"Nedir o hiç tadını alamadıkları şey ?" diye sorulunca,
"Marifetullah (Yüce Allah'ı tanımak)" dedi
Aklını ve kalbini kullanan kimseler için bütün kainat bir okuldur; alem her zerre ve kürresiyle sahibi yüce Allah'ı tanır Marifet ilminin meyvesi takvadır Kalpte Allah sevgisini artırmayan her ilim ve bilim, vebaldir
Allah Teala buyurur ki:
"Allah dilediğine hikmet verir Kime hikmet verilmişse ona pek çok hayır verilmiştir ( Kur`àn ve kainat ayetlerini) ancak gerçek akıl sahipleri düşünüp ibret alırlar "
Resülullah (sav) buyurur ki:
"Haramlardan sakın ki insanların en güzel ibadet edeni olasın Allah'ın taksimine razı ol ki insanların en zengini olasın Komşuna güzel davranıp iyilik yap ki gerçek mümin olasın Kendin için sevdiğin ve istedigin şeyleri diğer insanlar için de iste ki hakiki müslüman olasın Bir de çok gülme, hiç şüphesiz çok gülmek kalbi öldürür "
|
|
|