Yalnız Mesajı Göster

Çobanda Ki Feraset

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Çobanda Ki Feraset

O SENİ GÖRÜYORSA

Sehl b Abdullah Tüsteri ( ks ) anlatır:

"Allah kendisine rahmet etsin, bir gün dayım Muhammed b Sivar bana, 'Seni yaratan Allah'ı zikretmez misin?I dedi Ben de, "O`nu nasıl zikredeyim?" diye sordum Dayım şöyle dedi 'Yatağına girdiğin zaman dilini oynatmadan kalbinle "Allah benimle beraberdir, Allah bana bakmaktadır, Allah benim her hälimi görmektedir`diye düşün ve bunu içinden üç defa söyle"

Ben bunu üç defa söyledim; sonra gelip kendisine haber verdim Bana, "Her gece on bir defa söyle" dedi Bende söyledim Kalbimde bu şekil zikirden bir tat olmuştu Bir sene geçtikten sonra dayım bana, "Bu şekilde kabre girene kadar devam et; sana fayda verecek olan budur" dedi

Ben de bu şekilde zikretmeye ve düşünmeye senelerce devam ettim; kalbimde yaptığım bu zikrin tadını buldum Sonra, bir gün dayım bana şu tavsiyede bulundu: "Ey Sehl! Allah birisiyle beraber olunca, ona bakınca ve onun her halini görünce, o kimse Allah'a isyan eder mi? Sen de günah işlemekten sakın!"

KISSADAN DERSLER

Zikir, içene fayda veren ilaca benzer Zikri kim yaparsa fayda görür Zikirle birlikte kalbe Allah sevgisi de yerleşir Bu sevgi ile kul Rabbini tanır O`nun her yerde kendisiyle birlikte olduğunu bilir, iman nuru ile bunu müşahede eder ve artık O`na karşı kusur işlemekten utanır Takva, Mevla'ya karşı hayalı olmaktır

Allah Teala buyurur ki:

"Allah'tan korkan muttaki kullar, bir kötülük yaptıklarında ya da kendisine zulmettiklerinde hemen Allah'ı hatırlarlar ve günahlarına tövbe istigfar ederler Hem günahları Allah'tan başka kim bağışlar ki Bir de onlar işledikleri kusurda bile bile ısrar etmezler"

Resülullah ( sav ) buyurur ki:

"İmanın en faziletlisi Allah'ın her yerde seninle oldugunu bilmendir (ve O`na isyan etmekten haya etmendir)"

http://forumsinsinet

Dr Dilaver SELVİ - Semerkand Yayınları

Alıntı Yaparak Cevapla