08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çobanda Ki Feraset
ALLAH NASIL GÖRÜLÜR?
Hz Ali(r a) birgün minbere çıkarak cemaate,
'' Arş-ı ala'nın aşağısından yeryüzüne kadar ne varsa herşeyi bana sorabilirsiniz Benim şu göğsümde (kalbimde) derya gibi ilimler var Resulullah(s a v) benim ağzıma şerefli tükürüğünden tükürdü, o tükürük hala ağzımda duruyor (O'nun bereketi ile dilimden hikmetler akmaktadır) Canım kudret elinde bulunan Allah'a yemin ederim ki, eğer bana izin verilseydi Tevrat ve İncildeki bütün ilimleri insanlara anlatırdım ve herkes beni tasdik ederdi ''
Hz Ali'nin (r a) bu konuşmasını yaptığı mecliste Yemenli bir adam vardı Bu adam kendi kendine;
''Bu çok büyük laflar ediyor şunu bir rezil edeyimde görsün gününü!''dedi Hz Ali'ye (r a) yönelerek,
'' Sana bir sorum var!'' dedi Hz Ali(ra),
'' Beni zora düşürmek ve imtihan etmek için değil, bir şeyler öğrenmek için sor'' dedi Adam :
'' Beni buna sen zorladın, Ey Ali! sen hiç rabbini gördün mü?'' diye sordu Hz Ali (ra) :
'' Ben görmediğim bir rabbe ibadet etmem!'' dedi Adam :
'' O'nu nasıl gördün?'' diye sordu Hz Ali (ra) :
'' O'nu baş gözü göremez; fakat kalpler O'nu imanın hakikatı ile (Allah'ın verdiği bir nurla) görür Rabbim birdir ve tektir, ortağı yoktur O birdir, ikincisi yoktur Tektir, benzeri yotur O, zaman ve mekanla sınırlanmaz Duyu organları ile hissedilemez ve Hiç bir ölçü ile ölçülemez!''
Hz Ali'nin (ra) bu cevabı üzerine Yemenli adam bayılıp yere yığıldı Ayılıp kendisine geldiğinde,
'' Vallahi bundan sonra imtihan ve utandırmak için kimseye soru sormayacağım'' dedi
KISSADAN DERSLER
İNSAN İÇİN İKİ TÜRLÜ GÖZ VARDIR; BİRİ BAŞ, DİĞERİ KALP GÖZÜDÜR BAŞ GÖZÜ BİLDİĞİMİZ ŞARTLARDA GÖREV YAPAR BU GÖZDE MÜMİN KAFİR AYNIDIR BU GÖZ HAYVANLARDA DA VARDIR HATTA BAZI HAYVANLARIN BAŞ GÖZÜ İNSANLARDAN DAHA UZAKLARI GÖRÜR GECE GÖREN HAYVANLAR BİLE VARDIR İNSAN HER ŞEYİ BAŞ GÖZÜYLE GÖREMEZ, GÖRMESİ DE GEREKMEZ
KALB GÖZÜ, GAYB ALEMİNİ, GİZLİ SIRLARI, PERDE GERİSİNİ, SAKLI ŞEYLERİ GÖRMEK İÇİNDİR HERKESTE KALB VARDIR FAKAT HAKİKATİ GÖREN KALB GÖZÜ YOKTUR KAFİRLERİN KALB GÖZÜ KÖRDÜR GÜNAHLARA DALAN MÜMİNİN KALBİ DE PERDELİDİR
HER MÜMİNİN KALBİ AYNI DERECEDE NUR VE FEYİZ SAHİBİ DEGİLDİR HERKESİN MANEVİ GÖRÜŞÜ VE KABİLİYETİ FARKLIDIR
YÜCE ALLAH KALB GÖZÜYLE GÖRÜLEBİLİR; BU MÜMKÜN VE CAİZDİR ALLAH DOSTLARI YÜCE ALLAH'I DÜNYADA KALBLERİYLE GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİR BU GÖRME YÜCE ALLAH'I İHATA ETME ŞEKLİNDE DEĞİLDİR BUNUN İÇİN BİR MEKAN VE YÖN DE DÜŞÜNÜLEMEZ BÜTÜN MÜMİNLER YÜCE ALLAH'I AHİRETTE CENNETE GÖRECEKLERDİR HEPSİ YÜCE ALLAH'IN RAHMETİ İLE OLACAKTIR
ALLAH TEALA BUYURUR Kİ:
'YÜZLER VARDIR O GÜN (AHİRETTE) IŞIL IŞIL PARLAYACAKTIR RABLERİNE BAKACAKLARDIR (O'NU CENNETTE GÖRECEKLERDİR )'
HZ RASULULLAH (SAV) BUYURUR Kİ:
'ÖLÜP CENNETE GİRMEYİNCE RABBİNİZİ GÖREMEZSİNİZ '
'CENNETLİKLER CENNETE GİRİNCE, ALLAH ONLARDAN PERDEYİ KALDIRIR, ALLAH'A BAKARLAR (O'NUN CEMALİNİ MÜŞAHEDE EDERLER ) ONLARA ALLAH'A NAZAR ETMEKTEN DAHA SEVİMLİ GELEN VE GÖNÜLLERİNİ HOŞ EDEN BİR
NİMET VERİLMEMİŞTİR '
http://forumsinsi net
Dr Dilaver SELVİ - Semerkand Yayınları
|
|
|