08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Herşey Sevmekle Başlar
HERŞEY SEVMEKLE BAŞLAR
Bir kadın, kapıdan dışarı çıktığında, bembeyaz sakallı üç ihtiyarın kendi evinin önünde oturduklarını görür
´Ben sizi hiç tanımıyorum, der  
Ama aç ve susuz olmalısınız  Lütfen içeriye gelin de sizlere bir şeyler ikram edeyim  ´
´Evin erkeği içerde mi?´ Diye sorar adamlar
´Hayır, der kadın Şu an evin dışında ´
´O evde olmadığı sürece bizim bu eve girmemiz mümkün değil  ´ diye cevap verirler
Akşam olup kocası eve döndüğünde kadın olanları anlatır
´Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam Ben evdeyim artık, bu eve gelebilirler  ´
Kadın dışarı çıkıp bu kişileri içeri davet eder
Ama bu defa da;
´Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz´ der yaşlı adamlar
Kadın öğrenmek ister;
´Niye giremezsiniz? ´
İhtiyarlardan biri açıklar:
´Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını göstererek
Diğeri BAŞARI  
Ben ise SEVGİ  ´
Sonra ekler; ´Şimdi içeri gir ve kocanla konuş Hangimizi evinizde istersiniz? ´
Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır Adam duyduklarıyla neşelenerek;
´Ne güzel, der Madem öyle, Zengin´i içeri çağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun  ´
Karısı itiraz eder;
´Canım, niçin Başarı´yı çağırmıyoruz?´
Bu sırada, evin diğer köşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar Koşarak gelir ve kendi fikrini söyler;
´Sevgi´yi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar! ´
´Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına  Dışarı çık ve bizim misafirimiz olması için Sevgi´yi davet et ´
Kadın dışarı çıkar ve yaşlı adamlara sorar;
´Hanginiz Sevgi idi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol  ´
Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar Fakat diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler  Kadın şaşırmış bir halde Zengin ve Başarı´ya sorar;
´Ben sadece Sevgi´yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?´
Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler:
´Eğer Zengin´i ya da Başarı´yı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı Ama sen Sevgi´yi davet ettin  O nereye giderse biz de ardından oraya gideriz Çünkü nerede Sevgi varsa, orda Başarı ve Zenginlik de vardır
|
|
|