Yalnız Mesajı Göster

Kardeşini Affetmek...

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kardeşini Affetmek...

Enes b Mâlik nakleder:
Resûlullah (AS oturmakta iken birden bire dişleri görünecek şekilde güldüğünü gördük Ömer sordu: “Anam babam hakkı için söyle ya Resulallah, seni güldüren şey nedir?” Hz Peygamber (as) cevap verdi:
- Ümmetimden iki kişi, izzet sahibi olan Rab Teala’nın huzurunda diz çökmüşler, birisi şöyle diyor: “Ya Rabbi, kardeşimden benim hakkımı alıver” Allah (suçlanana): “Kardeşinin hakkını ver!” buyurdu
- Ya Rabbi, dedi, iyiliklerimden (ona verecek) hiçbir şey kalmadı
- Ya Rabbi, öyleyse günahlarımdan bir kısmını yüklensin, dedi (şikayet eden)
Bu sırada Resulullah (as)’ın gözleri yaşla doldu Sonra şöyle buyurdu: “Bu gerçekten korkunç bir gündür Öyle bir gün ki, insanlar günahlarından bir kısmının (başkası tarafından) yüklenilmesine ihtiyaç duyacaklardır” Sonra şöyle devam etti: “Aziz ve Celîl olan Allah şikayet sahibine şöyle diyecek: “Başını kaldır ve Cennet bahçelerine bak!” O başını kaldıracak ve haykıracak:

- Ya Rabbi, gümüşten şehirler ve incilerle süslenmiş altından köşkler görüyorum Bu hangi peygambere, hangi şehide aittir?
- Bana bedelini verenindir! diyecek (Allah)
- Peki buna kim sahip olabilir ya Rabbi?
- Ona sen sahip olabilirsin!
- Nasıl ya Rabbi?
- Kardeşini affederek!
- Affettim gitti ya Rabbi!

Bunun üzerine yüce Allah buyaracak ki: “Kardeşinin elinden tut ve onu cennete koy!

Resûlullah (AS) devamla şöyle buyurdu: “Allah’tan korkun, aranızdaki münasebetleri düzeltin (Enfal 8/1) Şüphesiz Allah kıyamet gününde müminlerin arasını düzeltir

Alıntı Yaparak Cevapla