Konu
:
O Sevdiğine Kavuştu…(Bosna Şavaşından)...
Yalnız Mesajı Göster
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
O sevdiğine kavuştu…
Bosnada şehid düşen Selami YURDAN’ın CEhpe arkadaşıya sohbettik…
Esen Sedir… Adapazarlı… Bosna-Sırp savaşı esnasında büyük kahramanlık gösteren Sedir, şuanda Boşnak Hanımı ve 3 çocuguyla birlikte Başkent Saraybosna da yaşıyor
Savaştan önce geldigi bosnayı birdaha terk etmemesinin en büyük nedeni ise savaş zamanı bu ülkede yaşadıkları anlılar
Özellikle cephede yaşadıkları günleri ve savaş esnasında şehid olan mücahidleri hiç unutmuyor
- Bosnaya geliş serüvenimizle başlayalım
Bosna Hersek e ilk defa ne zaman ve niçin geldiniz?
- 1992’de Sırplar Bosnalıları Katletmeye başlayınca biz de 5 Türk arkadaşla birlikte Bosnaya gelmek için istanbuldan yola çıktık
O dönemler televizyonlarda Bosnalı Müslümanlara işlene cinayetleri seyrettikçe kahroluyorduk
Zaten buraya geliş sebebimiz de Boşnak Müslümanlara uygulanan zulmü Sırplara karşı cihad etmekti
İlk olarak Macaristan yolunu kullandık, fakat başarılı olamadık
Daha sonra Arnavutluktan deniz yoluyla slovenya ya ordanda kara yoluyla bosnaya ulaştık
- Bislikte olduğunuz bu 5 Türkle daha önceden bir tanışıklığınız var mıydı?
- Aralarında tanıdıklarım vardı
Tanımadıklarımda… mesela şehid Selami YURDAN la daha önceden hiç tanışmıyorduk Yola çıkmadan 2 gün önce tanışmıştık
Fakat tanışır tanışmaz birbirimize ısındık
Aramızda çok güzel bir arkadaşlık başladı
FİLİSTİNE ÇOK ÜZÜLÜRDÜ…
-Bosnada ilk günleriniz nasıl geçerdi? Halk Türkiyeden geldiğinizi öğrenince ne şekilde bir tepki veriyordu ?
- Bosna halkının bize karşı çok özel bir sevgisi vardır
Savaş zamanı başta İran ve Suudi Arabistandan olmak üzere buraya İslam dünyasının dört bir yanından mücahidler gelmişlerdi
Boşnak halk onlarıda seviyordu
Netice itibariyle bu gençler ülkelerini terk edip, hiç tanımadıkları insanlar için canlarını feda etmeye gelmişlerdi
Fakat bizim yerimiz Boşnakların gözünden apayrıydı
çünkü biz OSMANLI çocuklarıydık
Türk olduğumuzu öğrenenler Bize islamı sizin dedeleriniz getirdi deyüp o zor şartlarda bize ikramlarda bulunuyorlardı
VE SELAMİ NİN ŞEHADETİ
- Daha sonra ona ne oldu?
- Spanite isimli bir Boşnak köyü vardı
O köyün camisinde birkaç saat uyuduktan sonra gece karanlıkta tekrar yola koyulduk
Bize iki Boşnak mücahid rehberlik ediyordu
Mücahidlerin mevzilerinin bulunduğu bölgeye baya yaklaşmıştık
Yoğn çekilde silah sesleri geliyordu
Pusuya düşebileceğimiz ihtimaline karşı ağaçların aralarına ikişer ikişer saklanarak ilerliyorduk
Selami benim yanımdaydı
Bir ara saklandığımız ağacların arkalarına saklanarak ilerliyorduk
Selami benim yanımdaydı
Bir ara saklandığımız ağacın arkasından ilerlemek için ön tarafa doğru çıktı ve tam o sırada Sırplar bizi pusuya düşürdüler
Birden birisi ALLAHHU EKBER diye haykırdı
Bu ses selaminin sesiydi
Öyle bir tekbir getirdi ki inanın tüm orman çınladı
Dört kere daha yüksek sesle tekbir sesi duydum
Dörtdüncü tekbirden sonra ses kesildi
Biz bu arada Sırplarla çatışmaya devam ediyorduk
Sırplar benim saklandığım ağaca beklide 50 den fazla mermi sıktılar fakat ağacın çok kalın olması, beni vurulmamı engelledi
Uzun bi süre sırplarla çatıştık ve Sırplar geri çekilmeye başladılar
Yerde sürünerek selamiyi aramaya başladım
Diğer arkadaşlarda selamiyi arıyorlardı
Türk mücahidlerden birisi Arkadaşlar selami şehid olmuş diye bağırdı
Bizde hep birlikte o arkadaşın bulunduğu yere doğru gittik ve selaminin nur cesediyle karşılaştık
OSMANLI RUHUNU YAŞATIYORUZ
- Arkadaşınızın cansız bedeniyle karşılaştığınızda neler hissettiniz?
- O an benim için çok özeldi
Kulaklarımda sürekli olarak selaminin şehid olmadan önce getirdiği tekbir sesleri yankılanıyordu
Selaminin cesedini görünce şehidliğin ona nekadar çok yakıştığını düşündüm
İçmden selami Gardaş sen şehadete aşıktın ve daha cepheye çıkmadan aşkına kavuştun diye geçirdim
Gerçektende o aşkına kavuştu
Daha sonra arkadaşımızın cesedini alıp defnetmek için Travnike getirdik
Ve istediği yere şehidimizi defnettik
(gözleri doludolu oldu
) selamiyi defnetmemizin ardından mücahidlerin saflarına katılarak savaşın sonuna kadar Sırplara karşı mücadeleye devam ettik
Rabbimize şükürler olsun ki onun yolunda cihad etmek nimetine eriştik
İnanın dünyada cihat duygusu kadar insanın ruhunu sevinçli kılan bir duygu yoktur
1992-95 yılları arasında cihada katılmak için Bosnaya gelen Türk gençleri Gerçekten burada destan yazdılar
Bosna halkına Osmanlı yıkılsa da kendilerinin sahibsiz olamadığını Osmanlının ruhunun Türk gençleri tarafından yaşatıldığını gösterdiler…
Not: Bu yazıyı 27
07
2006 tarihli Vakit Gazatesinden Adem Özköse ağabeymizin Bosnada yaşıyan Türk Mücahidi Gazi Enes Sedir beyefendi ile sohbetinden kısaltarak yazdım eger tamamını okumak isteyen olursa bugun kü vakit gazetesinden okuyabilir hakkınızı helal ediniz
Rabbim tüm şehidimizin topragını bol eylesin şefaatine nayil eylesin inşallah
Birde kardeşlerim bi anektot yazıyorum Şehidimiz Selami Yurdan ın babası Fermani bey de olgunun şehidliği ardından kendiside Bosnaya Cihada gitmiştir
Ne güzel bi aile rabbim onlardan razı olsun
Fermani bey geçtiğimiz yıllarda hakkın rahmetine kavuşmuş (Rabbimin rahmeti üzerinde olsun inşallah)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul