Yalnız Mesajı Göster

İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi

Bunlar islamın yedi şartı

1=Yaşarken Ruhunu Allah’a ulaşmayı dilemek

(Bu Allah’ın olmazsa olmaz kanunudur)Bu olmayınca kullarına Rahman ve Rahim Esmasıyla tecelli edemediği 12 ihsan ve 7 nimet veremediği için cennetine giremiyoruz

2=Allah Allah allah diye zikretmemiz için zikri farz kılmış

Yüce Rabbimiz AllahTüm mahluklarına olduğu gibi insan oğlunada Allah’ı kendi adını zikretmesini farz kılmış

Neden Farz kılmışÇünkü Yaşarken allaha ulaşmayı dilediğimizde Allah’ın ruhumuzu kendine ulaştırması için zikir şartZikir olmazsa ruh bir milim bile yerinden kıpırdamaz

Nasılki bu dünyada benzinsiz araba yol almazsa,Allah’ı zikretmedende Ruh Allah’a doğru yol almazGök katlarında yükselmez

Ancak ve ancak Allah Allah Allah diye hiç olmazsa günde tesbihli veye saatle bir saat kadar zikredersek ruh gök katlarında yükselir33000 zikirde Ruh allah’a ulaşır kişi vuslata ermiş Allaha ulaşarak Allah’ta kaybolmuş olur

İşte şeytan cennete girecek en önemli şartlartlardan ikincisi olan ( ZİKRİ )unutturmuş

Bundan sonra islamın beş sartını ömürboyu yerine getirsen,Allah’ın Rahim esmasıyla tecellisi olmadan cennete giremiyoruzBir ömür boyu yaptığımız bütün iyi amellerimiz boşa gidiyor

İslamın beş şartı Allah’a ulaşmakta birer araç oluyorlarDereceler alıyoruz

Yüce Rabbimiz namaz kılmak zikirdirKuran okumakta zikirdirAma en büyük ibadet benim adımı ard arda söyleyemek yani (ZİKRULLAH’TIR)diyor

Ve ilave ediyor;Benim ululelbab kullarım yürürken,otururken ve yan yatarken süresiz beni zikrederler

Namazı bir çadır kabul edersek ,Zikir bu çadırın direğidirDirek olmadan çadır neye yararki?

O, ululelbabki Allah’ın kalp gözleri ve kalp kulaklarını açarak yerlerin melekutunu gösterdiği kullarıdır

İhlas makamına geldiklerinde göklerinde melekutunu gösterecek,irade tesliminde Kuranın hakikatini açıklayacaktır

Geriye kalan islamın beş şartıŞettan bunlara dokunmamışEğer bunlarıda unuttursaydı ozaman foyası meydana çıkacaktıBize sez islamın beş şartını yerine getirin cennete gidersiniz demişAma içindende çok beklersin benimle beraber cehennemde yanacaksın diye gülmüştür

Ve Allah diyorki şeytan vadini pek azı hariç yerine getirdi

Getirir tabi insanlar gerçekleri bilmiyorlarki! Ezelde verdiği yeminlerden misaklardan ahdlerden habersizAma şimdi öğrenecekler inşaAlah

Alıntı Yaparak Cevapla