Konu
:
İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi
Yalnız Mesajı Göster
08-04-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Şimdi Allah’a yaşarken ulaşmanın sırrına değinelim
1-A)
Yüz yaşında iki kişi düşünelim
On beş yaşında sorumluluk başlıyor
Birincisi 85 yıl islamın beş şartını yerine getirmiş
İlk ikisini yukarıda yazmıştık
3=)namaz kılmış
4=)Hacca gitmiş
5=Kelimeyi şahadet getirmiş
6=)Oruç tutmuş
7=)Zekat vermiş
Bu insana gel yaşarken Allah’a ulaşmayı dile ki Allah sana cennetini versin dediklerinde
Bu kişi ben 85 yıldır Allah’a eksiksiz ibadet yapıyorum
Allah kimbilir bana kaçıncı kat cennetini verecektir diye söyleyip amellerine güveniyor
Ama peygamberimizin hiç kimse amelleriyle cennete gidemezAmeller boşa gider heba olur
Ve Bir insan bir ömür boyu cennetlik amel işler cehenneme gider
(amellerin heba olarak boşa gitmesi)
Diğer bir insan bir ömür boyu cehennemlik amel işler cennete gider (Allah’ın Rahim esmasıyla tecelli ederek doğduğu andan itibaren bütün günahlarını örterek bu kişiyi cennetlik hale getirmesi
Şimdi bu kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden ölüyor
Mizanda melekler bakıyorlar
Allah zikri farz kılmış
Allahı zikretmediğimiz her saniye bir günah ekleniyor
Yinede Allahın torpilli kullarıyız
Sevap işlediğimiz,ibadet yaptığımız zaman on derece alıyoruz
Gelelim bir günün namazına
Günde sünnetleriyle 40 dakika
Hadi diyelim bu kişi günde 4 saat ibatet etsin
Çok ibadet edenlerden olsun
Bir gün 24 saat
Allahı zikretmediği için tamı tamına 20 saat günah işlemiş
Dört saatçikte sevap
Mizanda günahlar apaçık görünüyor
Şimdi bu kul nereye gider biliyormusunuz Allahın Rahim esmasıyla tecellisi yok ya ,günahların fazlalığı dolayısıyla doğru posta cehenneme gidiyor
kendi amellerine güvendi ama ama amelleri boşa gittiği için cehennemlik oluyor
2-
Yine yüz yaşında bir insan düşünelim
15 yaşında sorumluluğa başlamış
Tam 85 yaş ibadet etmemiş
Bu kişiye Yaşarken Allaha ulaşmayı dileki sana cennetini versin dediklerinde şöyle bir düşünüyor ve dünya kadar günahı olduğunuda biliyor
İnanarak Yaşarken Ruhunu Allaha ulaştırmayı diliyor
Allah daima biz kullarının kalbine bakar bu kulum acaba nezaman bana ulaşmayı dileyecekte ben ona cennetimi vereceğim diye
Ve Allah bakıyorki Kul kendisini diledi
Hemen 7-8 saniyelik bir zaman parçasında hemen o kuluna Rahman ve Rahim esmasıyla tecelli ederek 12 ihsan ve 7 nimet veriyor
Bu kulunun doğduğu andan itibaren bütün günahlarının üstünü örtüyor
Diyelimli bu kulun fazla ömrü yokmuş
10 dakika içinde ölüyor
Mizanda melekler bakıyorlar günah tarafı Allahın Rahim esması tecellisiyle örtülmüş hiç günah görünmüyor
Sevap tarafına bakıyorlar birkaç sevabı var
Günahlar görünmediği için sevaplar ağır çekiyor
Şimdi size soruyorum günahları örtülen mizanda görülmeyen birkaç sevabının mizanda görünerek ağır çeken bu şanslı kul nereye gider
Direk birinci kat cennete gidiyor
Çünkü o kul Allaha ulaşmayı dileyerek (AMENU)kullardan olup Allahın Rahim esmasıyla tecelli ederek günahlarını örterek cennetini verdiği kuldur
Eğer bu kulun altı ay kadar ömrü olsaydı Allah bu kulunu yaşarken kendisine ulaştıracak ve üçüncü kat cennetini verecekti
Evet sevgili kardeşlerim sırf kendi ahret ve dünya saadetiniz için,kendi geleceğiniz için
Yaşarken Ruhumuzu Allaha ulaştırmayı dileyerek ,vede Allah Allah Allah zikrederek Allahın uçsuz bucaksız cennetlerini verdikleri kullarından olalım
Ne yazıkki dilek olmadan ve zikretmeden cennet hayal
ve cehennemden çıkmada yok
Allah cehenneme girecekler ve ebedi orada kalacaklar diyor
Hiç çıkış var demiyor
Sadece kıyamette her nefis cehenneme girecek Dileği dileyenler 7 kat cehennemi süratle uçarak gezerek Allaha hamd ve şükrederek çıkacaklar
Ve hangi kat cennete gideceklerse uçarak oraya gidecekler
Cehennemlikler ise kapıdan burunları üzerinde sürünerek girerek hemencecik orada diz çökerek cennetliklerin çıkmalarını ve kendilerinin şeytanla birlikte ebedi çehenneme atılmalarını bekleyecekler
Bunlar yaşarken Allah’a ulaşmaya inanmayarak,dileği dilemeyenler, kendilerini zorla vede inatla cehenneme atan kişilerdir
Ne zaman ki Allahın dilediği şey olursa cennetinde cehenneminde göklerini çatlatarak herkesi enerjiye çevirme arzusuna kadar ebedi orada kalacaklar ve cehennemde yanacaklardır
Neden kardeşlerim neden şeytanın yanında ebedi cehennemde yer alalım da onu sevindirelim
Gelin hepimiz Allah’ı dileyerek yalnız ve yalnız onu kulu olalım
Ben sizleri tanımasamda hepinizi tek tek çok seviyor ve hiç kimsenin bu gerçeklerden haberi olmadığı için cehenneme giderek orada şeytanla beraber yanmasını istemiyorum
Ve ben aklımda kaldığı kadarıyla gerçekleri sizlere açıklamaya çalışıyorum
Bir kişinin dahi cehennemden kurtulmasına neden olabilirsem kendimi mutlu addederim
Okuduğunuz için Allah razı olsun
Yüce Rabbim iz hepimizi fıska ve dalalete düşürmeden hidayetine erdirerek yalnız onun kulu olmayı nasip etsin
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul