Yalnız Mesajı Göster

İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi

Şimdi Allah’a yaşarken ulaşmanın sırrına değinelim

1-A)

Yüz yaşında iki kişi düşünelimOn beş yaşında sorumluluk başlıyor

Birincisi 85 yıl islamın beş şartını yerine getirmişİlk ikisini yukarıda yazmıştık

3=)namaz kılmış

4=)Hacca gitmiş

5=Kelimeyi şahadet getirmiş

6=)Oruç tutmuş

7=)Zekat vermiş

Bu insana gel yaşarken Allah’a ulaşmayı dile ki Allah sana cennetini versin dediklerinde

Bu kişi ben 85 yıldır Allah’a eksiksiz ibadet yapıyorumAllah kimbilir bana kaçıncı kat cennetini verecektir diye söyleyip amellerine güveniyor

Ama peygamberimizin hiç kimse amelleriyle cennete gidemezAmeller boşa gider heba olur

Ve Bir insan bir ömür boyu cennetlik amel işler cehenneme gider(amellerin heba olarak boşa gitmesi)

Diğer bir insan bir ömür boyu cehennemlik amel işler cennete gider (Allah’ın Rahim esmasıyla tecelli ederek doğduğu andan itibaren bütün günahlarını örterek bu kişiyi cennetlik hale getirmesi

Şimdi bu kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden ölüyor

Mizanda melekler bakıyorlarAllah zikri farz kılmışAllahı zikretmediğimiz her saniye bir günah ekleniyor

Yinede Allahın torpilli kullarıyızSevap işlediğimiz,ibadet yaptığımız zaman on derece alıyoruz

Gelelim bir günün namazınaGünde sünnetleriyle 40 dakikaHadi diyelim bu kişi günde 4 saat ibatet etsinÇok ibadet edenlerden olsun

Bir gün 24 saatAllahı zikretmediği için tamı tamına 20 saat günah işlemiş

Dört saatçikte sevapMizanda günahlar apaçık görünüyor

Şimdi bu kul nereye gider biliyormusunuz Allahın Rahim esmasıyla tecellisi yok ya ,günahların fazlalığı dolayısıyla doğru posta cehenneme gidiyorkendi amellerine güvendi ama ama amelleri boşa gittiği için cehennemlik oluyor

2-

Yine yüz yaşında bir insan düşünelim

15 yaşında sorumluluğa başlamışTam 85 yaş ibadet etmemiş

Bu kişiye Yaşarken Allaha ulaşmayı dileki sana cennetini versin dediklerinde şöyle bir düşünüyor ve dünya kadar günahı olduğunuda biliyorİnanarak Yaşarken Ruhunu Allaha ulaştırmayı diliyor

Allah daima biz kullarının kalbine bakar bu kulum acaba nezaman bana ulaşmayı dileyecekte ben ona cennetimi vereceğim diye

Ve Allah bakıyorki Kul kendisini dilediHemen 7-8 saniyelik bir zaman parçasında hemen o kuluna Rahman ve Rahim esmasıyla tecelli ederek 12 ihsan ve 7 nimet veriyor

Bu kulunun doğduğu andan itibaren bütün günahlarının üstünü örtüyor

Diyelimli bu kulun fazla ömrü yokmuş10 dakika içinde ölüyor

Mizanda melekler bakıyorlar günah tarafı Allahın Rahim esması tecellisiyle örtülmüş hiç günah görünmüyorSevap tarafına bakıyorlar birkaç sevabı varGünahlar görünmediği için sevaplar ağır çekiyor

Şimdi size soruyorum günahları örtülen mizanda görülmeyen birkaç sevabının mizanda görünerek ağır çeken bu şanslı kul nereye gider

Direk birinci kat cennete gidiyor

Çünkü o kul Allaha ulaşmayı dileyerek (AMENU)kullardan olup Allahın Rahim esmasıyla tecelli ederek günahlarını örterek cennetini verdiği kuldur

Eğer bu kulun altı ay kadar ömrü olsaydı Allah bu kulunu yaşarken kendisine ulaştıracak ve üçüncü kat cennetini verecekti

Evet sevgili kardeşlerim sırf kendi ahret ve dünya saadetiniz için,kendi geleceğiniz içinYaşarken Ruhumuzu Allaha ulaştırmayı dileyerek ,vede Allah Allah Allah zikrederek Allahın uçsuz bucaksız cennetlerini verdikleri kullarından olalım

Ne yazıkki dilek olmadan ve zikretmeden cennet hayalve cehennemden çıkmada yokAllah cehenneme girecekler ve ebedi orada kalacaklar diyorHiç çıkış var demiyor

Sadece kıyamette her nefis cehenneme girecek Dileği dileyenler 7 kat cehennemi süratle uçarak gezerek Allaha hamd ve şükrederek çıkacaklarVe hangi kat cennete gideceklerse uçarak oraya gidecekler

Cehennemlikler ise kapıdan burunları üzerinde sürünerek girerek hemencecik orada diz çökerek cennetliklerin çıkmalarını ve kendilerinin şeytanla birlikte ebedi çehenneme atılmalarını bekleyecekler

Bunlar yaşarken Allah’a ulaşmaya inanmayarak,dileği dilemeyenler, kendilerini zorla vede inatla cehenneme atan kişilerdir

Ne zaman ki Allahın dilediği şey olursa cennetinde cehenneminde göklerini çatlatarak herkesi enerjiye çevirme arzusuna kadar ebedi orada kalacaklar ve cehennemde yanacaklardır

Neden kardeşlerim neden şeytanın yanında ebedi cehennemde yer alalım da onu sevindirelim

Gelin hepimiz Allah’ı dileyerek yalnız ve yalnız onu kulu olalım

Ben sizleri tanımasamda hepinizi tek tek çok seviyor ve hiç kimsenin bu gerçeklerden haberi olmadığı için cehenneme giderek orada şeytanla beraber yanmasını istemiyorum

Ve ben aklımda kaldığı kadarıyla gerçekleri sizlere açıklamaya çalışıyorum

Bir kişinin dahi cehennemden kurtulmasına neden olabilirsem kendimi mutlu addederim

Okuduğunuz için Allah razı olsunYüce Rabbim iz hepimizi fıska ve dalalete düşürmeden hidayetine erdirerek yalnız onun kulu olmayı nasip etsin

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH

Alıntı Yaparak Cevapla