08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'ân Niye Bu Kadar Kalın??
Kur’ân’ın uzunluğu ve tekrarları, bir bakıma, “Hadi arkana yaslan benim güzel kulum, sana anlatacağım kıssalar var!” rahatlığını sunar bize Böylece kalınlaşır Kur’ân Sayfa üstüne sayfa eklenir Der ki adeta Rabbimiz bize: “Bakara’yı kaçırdıysan, Al-i İmran var! Maide’de uyuduysan, Rahman var! Dilersen, sana anlatacağımın hepsini bir satırda bile anlatırım: İhlas var!” Bu da olmadıysa, kulağına pınar suyu gibi akacak, kalbine bahar meltemi değdirecek Rahman var! ‘Rabbinin hangi nimetlerini edersiniz inkâr?’ diye diye hatırlattıklarım, bir bir saydıklarım var!”
“Ey kulum, [az önceki surede] açıkça ve defalarca söyledim sana, anlamadın mı? Bak bir daha söylüyorum! Unuttuysan da, üzülme! Ben bıkmam, usanmam, umut kesmem senden Olsun, yine söylüyorum ”
“Sevgili kulum, kendine yazık ediyorsun, biricik ömrünü heba ediyorsun; işin ciddiyetini kavramamış gibisin Demiştim ya sana; ‘Şeytan sana apaçık düşmandır!’ İyi dinle, tekrar ediyorum!”
“A benim güzel kulum; az önce hatırlattım sana, yine mi unuttun? Bir daha hatırlatıyorum Kulum ve elçim Mûsa’nın başından gelenleri anlattığımda yok muydun? Öyleyse, şimdi sana biraz da kulum İbrahim’den (as) bahsedeyim, kulaklarını iyi aç Hem böyle daha iyi anlayabilirsin Olmadı mı? Hadi gel, bir de İsâ’dan (as) söz açalım ”
“Bak yine yanıldın, şeytana yeniden kandın Hadi sil gözünün yaşını Yeni baştan başlayalım Hani demiştim ya sana, rahmetimden ümidini kesmeyeceksin diye Yine söylüyorum  Sözümdeyim ben! Sen gel,yeter ki gel
senai demirci
Elinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş bir hafız olarak çok beğendim Rabbim bizi o kadar çok seviyor ki hiç usanmadan tekrar tekrar davet ediyor kendine Rabbim bizleri rahmetinden eksik etmesin
|
|
|