Yalnız Mesajı Göster

Kuranı Anlamak Hakkında Bi Kaç Soru

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Kuranı Anlamak Hakkında Bi Kaç Soru

kardeşim inşallah bilgileri hadisleri okur ve idrak edersiniz Peygamber efendimiz sallahü aleyhi ve sellem kuranı hatmettiyse ve sahabeler ve büyük zatlar benim hatim yapmam için bu yeterlidir onlar gibi yaşamak onlar gibi olmak isterim Kuranımızı okumak hatmetmek insanda tarif edilemez bir huzur kaynağıdır her harfin sevabı ayrı verilir efendimiz hatmettiği için sünnettir bu ahir zamanda bir sünnetti bile uygulamak yüz şehit sevabına ulaşmaya bedeldir bu da hadistir
Esmaül hüsna ile ilgili hadislerde vardır Erzurumli kardeşimiz yukarıda vermiş Rabbimin tüm isimlerini kalbimde taşımak isterim dilim hep onu ansın isterim her yerde her zaman o yüzden ezberlemek ve isimlerin tecellilerinin üzerime yansımasını isterim anlamlarını da öğrenmek Rabbiimin büyüklüğünü adaletini kusursuzluğunu anlamama vesile olmuştur beni birçok günahtan alıkoymuştur bir ibadet başka bir ibadeti yapmaya vesile olur kötülüklerden haramlardan korur nasıl anlatayım bilemiyorum çok farklı oluyor insan yaşamak lazım sizin dediklerinizde tabi doğru Kuranı emir ve yasakları uygulamak lazım elimizden geleni yapıyoruz bunda anlamasakta okumanın önemi büyük bunu anladım

Alıntı Yaparak Cevapla