08-04-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuranı Anlamak Hakkında Bi Kaç Soru
sinsi-34´isimli üyeden Alıntı
Merhabalar arkadaşlar ;
Ben kuranı okumada ve anlamada bazı yanlışlıklar yaptığımızı düşünüyorum toplum olarak
1 kuran hatim etmek Benim şahsi fikrim kuran hatim edilmek için indirilmemiştir onu okuyup anlamak ve hayatımıza onunla yön vermek vermek için indirilmiştir kuru kuru hatim okumanın ne manası var? Haşa ALLAH buna ihtiyacı yokki bunu istemiyorki bizden hatim duasınıda anlamıyorum siz ne dersiniz?
2 esmaül hüsna bunada mana veremiyorum arkadaşlar kuranda ALLAH demiyorki isimlerimi ezberleyin neden ezberliyorsunuz anlamıyorum onu ezberleyeceğimize kurandaki gibi yaşamaya çalışsak daha doğru olmazmı?
siz bu konularda neler dersiniz?
sinsi-34´isimli üyeden Alıntı
Değerli Erzurumli kardeşim öncelikle Allah Razı olsun senden Beni ve beim gibileri aydınlattığın için Ben kuranı arapça okuyan ve bundan büyük zevk alan bir insanım Arapça tabiki okunacak buna karşı değilim Ben okuduğumuzu daha sonra mealine bakarak anlamaktan bahsediyorum Ben öyle yapıyorum Örneğin kurandan bi sure okudum daha sonra onun manasını okuyorum ve üzerinde titizlikle duruyorum eğer orda hayatımda uygulamam gereken bişi varsa yapmaya çalışıyorum
Ben gerçek islamı Haşa Allah(cc) sorgulamam ne haddime Aciz bir kuluyum sadece
Ben sadece islama emevilerden filan sonradan katılan bidadleri yapıp günah kazanmaktan korkuyorum Allah razı olsun Aydınlattınız  aeo
Değerli kardeşim sorularını okuyupta cevap yazdım ,başkada birşeyden dolayı değil  
Evet türkçesini de okumanda fayda var,ama türkçesi zaten fıkıh kitaplarında,risalelerde yazılmış durumda,bizler nasıl amel edeceğimizi onlardan öğreniyoruz,çünkü onları yazanlarda kuran ve hadis alimleridir,senin benim kuranın türkçesini okuyupta amel etmek hususunda aklımızca fikir üretmemiz şu durumda yanlış olur,çünkü kuranı kerimi ve hadisi şerifleri anlamak büyük bir ilim gerektirir,sonra cahillik eder kafamıza göre hükümler çıkarır,kaş yapayım derken göz çıkarırız,ALLAH-U TEALA bu gibi durumlardan bizleri sakındırsın 
|
|
|
|