Yalnız Mesajı Göster

Kuranı Anlamak Hakkında Bi Kaç Soru

Eski 08-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Kuranı Anlamak Hakkında Bi Kaç Soru

sinsi-34´isimli üyeden Alıntı

Merhabalar arkadaşlar ;

Ben kuranı okumada ve anlamada bazı yanlışlıklar yaptığımızı düşünüyorum toplum olarak

1kuran hatim etmekBenim şahsi fikrim kuran hatim edilmek için indirilmemiştironu okuyup anlamak ve hayatımıza onunla yön vermek vermek için indirilmiştirkuru kuru hatim okumanın ne manası var? Haşa ALLAH buna ihtiyacı yokki bunu istemiyorki bizdenhatim duasınıda anlamıyorumsiz ne dersiniz?

2esmaül hüsna bunada mana veremiyorum arkadaşlar kuranda ALLAH demiyorki isimlerimi ezberleyinneden ezberliyorsunuz anlamıyorumonu ezberleyeceğimize kurandaki gibi yaşamaya çalışsak daha doğru olmazmı?

siz bu konularda neler dersiniz?

Selamun Aleyküm,

Muhterem kardeşim, Kur'an elbette ki öncelikle müslümanlara bir anayasa olarak, kendisi ile amel edilmesi, hayata geçirilmesi ve yaşam tarzı oluşturulabilmesi için gönderilmiştir

Ancak bu hatim edilmeyecek, hıfzedilmeyecek ya da arapça olarak sahife sahife okunmayacak anlamına gelmez

Kur'an meal olarak ne kadar mükemmel bir tercüme ile yazılırsa yazılsın asla Allah iradesini mutlak manada yansıtamaz Orijinal halinin mutlaka muhafaza edilmesi gereklidir Bu ise hatmetmekle, hıfzetmekle ve arapça metnini tekrar tekrar okuyup o haline aşina olmakla mümkündür

Evet mealini tefsirini tekrar tekrar okuyalım anlayalım ve onunla hükmedelim ama işin ibadet ve hatim kısmını orijinal haliyle yapmayı da ihmal etmeyelim

Esma-ül Hüsna'ya gelince bunu ezberlemek ya da ezberlemesen de sık sık okumak da Allah'ın kudretrini, adaletini ve tüm özelliklerini iyice benimsemeyi ve O'nunla aşina olmayı beraberinde getirir İmanın kuvvetlenmesi için, aşkın sürekli diri kalabilmesi için bu tür uygulamaların çok büyük faydası vardır

Kur'an ahkamını uygulamak veya ibadet tarzında Kur'an ya da Esma okumak, bunların her ikisi de birbirini tamamlayıcı unsurlardır, ne birinden ne de diğerinden geri durmamız söz konusu olamaz

Allah'a emanet olun

Alıntı Yaparak Cevapla