Konu
:
Kur'an-I Kerim
Yalnız Mesajı Göster
Kur'an-İ Kerim
08-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kur'an-İ Kerim
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
kelamullah yerlerin ve göklerin ve gaybin rabbi olan ALLAH(cc) tarafından efendimiz(SAS) e indirilmezden evvel ALLAH(cc) kainatı yaratırken tilavet ayetler şeklinde vardı
yasin suresi bu surelerden biridir
TAHA ve YASİN Sürelerini Allahü Teala Hz
Adem A
S
' ı yaratmadan bin yıl evvel okumuştur
bu şu dmektir parça parça inmesi demek kelamullah içinde mevcut ve mezkur ayetlerin yavaş yavaş anlaşılmasına zemin hazırlamak değil
insanın hz
adem(AS) ın anlayış seviyesinden sonraki seviyelerine olan anlayışsızlığın yani kül halinde ALLAH(cc) KULLARINA OLAN İHTARININ YAVAŞ YAVAŞ AÇIKLANMASIDIR
ALLAH(cc) taha ve yasin belki bilmediğimiz bazı sure-i celileleri okumakla hz
adem(AS) için yani ilk yaratışta verilecek ders kadarını almak için yeterl i azığı sağlamış
tevrat incil zebur dan önce kelamullahı halk etmiştir
zaten kelamın insandan önceliği kelamullahça kabul edilen bir husus olmakla bir insan yaratacağım tazim edin ayetiyle tasdiklidir
ALLAH(cc) ayetleri vardı ve zaten okunuyordu
buna rağmen eksik olan husus ne idi ki parça parça nazil oldu?ve bilinene surelerin fazlası farz olarak tilavet edildi
veya bu diğer ayetlerden murat edilen hangi esmanın anlaşılması içindi ve bemele-i şerif ne demekti?
ta-ha ve yasin sureleri özelde yasin suresi insanın halk eilişi ve onun bu yaratılıştaki hasmane tutumundan bahseder
bu açıdan yaratılmayı tamamen açıklar
taha ile ilgili yorum yapmayacağım
bunu dışında ve ALLAH(cc) bileceği ayetler dışında bir ayetin yaılmadığı ve okunmadığı düşünülse bile ALLAH(cc) bu sure ile insanı açıklamış ve nev-i beşere hep bu sure ile seslenmiştir
yani bizler meni haldeki hasmane düşmanı ve şeytanı hep değişik şekillerde tasvir eder ve mecaz ile anlar olmuşudur
kelamullah kendini diğer ayetler ile açıklama gereğ hisettirecek ameller bakımından insan nefsin merhaleleine takılmışlığı yahudi isevi putperest ve müslüman omayı ve bunlar arasında zig*zag çizmeyi gösterince ALLAH(cc) besmeleyi açıklama gereği hissetti
yyani dedi ki namazı orucu zekatı ben farz kılıcam ve bunlar uygulanmayacak
bu nasıl kudrettiri size sorgulatıp cehenneme atmamak için size RAHMAN (cc) ne demekmişi anlatacam dedi
RAHMAN (cc) ALLAH(cc) ün aslında özelde şeytan ve kulluk incelemesi bakımından ins ve cinnin aslında rahmete karşı isyankar bir tutum içine girmiş olma ihtimaline karşı ben herkese veririrm mümmin olsun kafir olsunu değil siz daha besmele çekmeyi bilmezken ben size orucu zekatı namazı farz kılmamı açıklar
bu şu demek çok açık bir şekilde kelam yasin dışında kemal bulmamış insana besmele dersiolur
ALLAH(cc) bir şey diler de o olmaz mı? bir an için bile isyan vukua gelir mi? insani değerlendirme bakımından evete verilen hal zaman gösterdiki kendi halimiz ve bunlara cevap çok ağır , demekki biz daha RAHMAN(cc) öğrenim safhasındayız
ALLAHIN ADIYLA RAHMAN(cc) olanın diyor ve besmelyi kesiyoruz
RAHİM(cc) ahirette öğrenilecek
peki kelam ne zaman okunacak
o 600 sayfalık kitap ne kadar azken daha okunma zafahatına bile geçemeiş yüzlerce müslüman var ve okudukları halde
çünkü RAHMAN(cc) demek SULTAN(cc) yani emrine itaatsızın olmadığı demek
ya varsa
işte orda daha besmele eğitimi vardır kelam telif edilmez
yani mevcut kelam orada daha okunmamıştır ALLAH(cc) tarafından
bu şu demek nsan tek olmakla hz
adem(AS) gibidir ve onun(CC) huzuzrnda o şekilde ağırlanır
o kişi edebe riayeti ölçütünde besmelenin evvelinden ve ahirinden sonrasını okumaya/anlamaya/yaşamaya/yaşatmaya başlar bu noktalardan biri eksikse her okuduğu ayet besmele olur
bu şundan önemli kelamllahtaki imtihan eğer ALLAH(cc) İMTİHAN EDECEM DERSE KORKUNÇTTUR
VE BUNA YARATILMIŞ HİÇ BİR ŞEY DAYANAMAZ
samir koca bir yhaudi cemaatı olur ve hz
musa (AS) a sen beni neden kovdun o koruduğun yahudiler azaba yine uğradı yine isyan ettiler bense sana firavunun anlatamadığını anlattım
o yahudilerin tam olgunlaşamaış imanın gösterdim ve korkma o ateşi aldığın yerdeki zatınsözü haktır ALLAH(cc) katında peygamberler korkmaz
o kvuşun huzurda bir şey bırakmadı da ahir aman nebisi geldi
sen o buzağını böğürmesini açıklasaydın
biz de putperestlikle mücadeleyi ona(SAS) bırakmayacaktık
size emredilen içinizden gücü yettiğinize zulmetmekmiydi
hep tartışılan bir din olarak ve kitap olarak tevratı bırakıp yanınazdan gideceğim ve size her gördüğünüzde yalnızlık cezanızı ve ALLAH(cc) önündeki esas imtihanınızı hatırlatacağı ve kıyamete yakın o rasul(SAS) bekleyeceğim der
bu kelamullahın özü itibari ile hakikattır ve peyganberi bir imtihan bakımından böyle bir kimse ile karşı karşıya bırakıp koca koca devletleri nasıl samiri yapıldığını gösterir ve bir kii biz aramızda münafık da olsa barındırdığı ibn-i selul örneği ile eğer onları kovarsan onlar sizden daha sabırlı gözükür de kelamı hak bilmezleri açıklarsın
sabırda yarış ve bana güven
ALLAH(cc) peygamberi bir imtihanla insanı denemesi akıl almaz bir şiddettir ve insan buna takat getiremez
ALLAH(cc) doğru sözlü olun der
kelamtek bir ayet olur
bildiğin hakikatı nefsinin önüne getirme
eskimo olsan seni anlamayanlara nazire biz onu kalbine okuruz der
ve sen anlayanlardan olursun
doğru sözlü olmaka kelamı okuduğuna inana insana benim okuduğum bana nimet verince hatırladığımmışı gösterir
tilavet başlayınca ben zaten bunları biliyordu
ALLAH(cc) bunları yeri göğü yaratmazdan önce zaten okumuş da bana emrini ondan sonra vaz etmiş
yani parça parça edilen imtihan olarak kelam olmuş
ve iyice belletecekleri tek husu koca kainatın şehadetine şamil olanRAHMAN(cc) ismini doğru okuyup anlayın ki kelama şimdi başlayının açıklamasıymış
yoksa kelamın parça parça olması ayrı ayrı okunması insanların hak ve hakikatı bilmeyenler olmasından değildi onlara ilk insansadan hz
adem(AS) dan sonraki kardeş olma hali içindeki eksikliklerin hatırlatılmasıydı
o yüzden o kişi ki şehadet getiriyor savaşıyor başına bir taş düşüyor ölüyor ve cennete gidiyordu tek bir ayet bilmeden
ashap(RTA) oluyor az çalışıp çok kazanıyor
bütün parçaları tek halde ALLAH(cc) rızasına eriyordu
ALLAH(cc) o kullarının kalplerine çoktan RAHMAN(cc) yazmıştı
bu yüzden kelamın yavaşlığı ve ağırlığı yavaş ve ağır olan kalpler bakımındadır
efendimiz(SAS) anlatılan o kalplerin haliydi kelamın sahibinni değil
O (ac) seriül hisabdı ve insana kelamın besmelesindeki RAHMAN(cc) ismini o koca kitabda imtihana çeviriyor
oyun için yaratmadım diyor eğere edinseydik kendi katımızda yaratırdık diyerek
nefsi ve imanı arasında kalan ve gerçeği bilen insana en güzel oyun sahasını açıyor evet koca kainatta insi cinni ona iman etmemişse oyun oynatıyor ve her yer onun katı oluyordu
yeddi kudretinde olan ALLAH(cc) kudretini anlamamışıktı parça parça eden insanı /fıtratı/kelamı
yoksa kamil ruhlar zaten yasin olur da adına MUHAMMED(as) derler
üzerine kelam indirilmeden hürmetine tevbeler kabul edilir de hz
adem(AS) öyle kurtulur
ALLAH(cc) bizlerden razı olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul