08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'An-İ Kerim'De Kabir Azabı İle İlgili Ayet Var Mi??
Selamün Aleyküm;
herkez kabir hayatı hakkında birşeyler yazıyor fakat rivayet edilen hadisler birbiriyle çakışıyor birinde mezar sıkar deniyor öbüründe ateş yakar deniyor öbüründe melekler döver deniyor fakat bunların hepsi rivayet olarak söyleniyor Oysa KURAN-I KERİMDE ki ayetlerde kafirlerin ve münafıkların ve faiz yiyenlerin şeytanın çarpması gibi kabirlerinden diriltilecekleri, ve "eyvah kim uyandırdı bizi" diyecekleri ne kadar kaldıkları sorulduğunda "1 saat yada daha az" diye cevap verecekleri yazıyor KURAN-I KERİM o kadar ince bilgileri apaçık vermiştirki bunlar, kadınların ay halinden, boşanmalarına, faizden tartıya, helal yiyecekten haram yiyeceğe, dünya hayatından ahiret hayatına, meleklerden şeytanlara, cinlerden, insanlara, günahlardan sevaplara, mirastan, savaşlara, gibi daha sayamadığım birsürü şey apaçık bir şekilde bildirilmiştir nitekim Yüce ALLAH bize bir ayetinde, Biz size Kuranı apaçık anlaması kolay arapça olarak Gönderdiğini yazıyor Ben tabiyki hadislere inanıyorum fakat hadislerin ne kadar sahih olduğunu algılıyamıyorum onun içinde Dine bid'at sokmaktan çekiniyorum çünkü Yüce ALLAH buyruklarına iftira atanları sonsuz cehennemde azap çektirmekle uyarıyor Peygamber (s a v) efendimize bir ayette ruh'tan sorduklarında DE Kİ O rabbimin katındadır ben bilemem diye ALLAH tarafından insanlara uyarı göstermiştir ALLAHA İFTİRA ATMAK BÜYÜK GÜNAHTIR Ama şu bir gerçekki kıyamet, ahiret, hesap günü, cennet (ebedi) Cehennem ( ebedi) kalmak üzere vardır HAKTIR GERÇEKTİR Apaçık Kuranda yazar BU benim kendi görüşümdür insanlaı yanıltmak istemem yanlışsam YÜCE ALLAH AFFETSİN İNŞALLAH ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR MUHAMMED (S A V) ALLAHIN RESULUDUR HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM
|
|
|