Yalnız Mesajı Göster

Kur'An-İ Kerim'De Kabir Azabı İle İlgili Ayet Var Mi??

Eski 08-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Kur'An-İ Kerim'De Kabir Azabı İle İlgili Ayet Var Mi??

sabriefe78´isimli üyeden Alıntı

Selamün Aleyküm;

ALLAH RAZI OLSUN

yanlız benim algılıyamadığım olay şu

kafirler 2 sura üflendiğin de kabirlerinden kalkarlar ve 1 saat veya daha az kaldıklarını zannederler ayrıca başka bir ayette, bir inasnın diğer insanlara örnek olması için 100 yıl öldürüldüğü daha sonra diriltildiği, kendisine sorulunca 1 gün uyuduğunu sandığı, yiyeceklerinin hiç bozulmadığını, eşeği kendisine gösterilince kemiklerinin bile ayrıldığı, daha sonra bu kemikleri birleştirip onlara et giydirildiği, mucize ve örnek olarak o zaata göterilmiştir yani bu kişi 100 yıl boyunca öldüğünün bile harkına varmamıştır benim kafam bu yüzden biraz karışıyor çünkü bular hiç yanlışı olmayan apaçık kolay anlaşılır ayetlerdir hadis-i şerifleri yazarken kendi ağzınızla rivayettir diye söylüyorsunuz biz rivayetemi, yoksa apaçık yazan kuranamı itimat ediceğiz beni yanlış anlamayın amacım muhalefet etmek değil sadece en doğru bir şekilde iman etmektir ALLAH BİZİM CANIMIZI MÜSLÜMAN VE MÜMİN BİR KUL OLARAK, BİZDEN RAZI OLDUĞU ANDA ALSIN İNŞALLAH

allah senden de razı olsun kardeşim birinci verdiğin örnek dünya da ne kadar kaldık sorusunun cevabıdırkafirler dünyada ne kadar kaldık diye bir birlerine soruyorlar ve onların hiç gelmeyeceğini zannettikleri kıyamet gelince dünya da kaldıkları sürenin bir hayal gibi gelmesini ifade ederaynı bizim rüyalarımıza benzer ne kadar uzun gelir rüyayı görürken ama kalktıktan sonra 15-20 saniye gibi bir sürenin geçtiğini anlarız ikinci verdiğin ise üzeyir peygamberin bu kasaba halkıyla alakalı sorusuna bizzat ashabı kehfi uyuttuğu gibi hani onlarda o topraklarda allaha inanlar gelirmi sorularının cevabını 300 küsür sonra kalktıklarınla gördüler aynen öyle üzeyir peygamberin merağının bir nevi cevabıdır onların kabirle bir ilgisi yoktur hani ibrahim as mında rabbim ölüyü nasıl diriltiyorsun sorusuna inanmıyormusun diyor allah cc ibrahim as inanıyorum rabbım ama kalbim mutmain olsun ifadesinde ona nasıl ölülerin diriltildiği gösteriliyor işte bunlar peygamberler de hakkal yakın iman dediğimiz imanın tezahürüdür yani kısacası o ayetlerden hareketle diyemeyiz kabir alemine ve azabına ters düşüyor diye ikisi bir birinden farklıdır vesselam veddua

Alıntı Yaparak Cevapla