Yalnız Mesajı Göster

Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı İle Açıklar Mısınız?

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı İle Açıklar Mısınız?

Seyren´isimli üyeden Alıntı

Arkadaşlar bu saatte kafamı yordum ama saçmalamaya başladım sanırımBana Nisa Suresi 11Ayeti tam anmalı ile açıklarsanız yada fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

"Nisa-11-Allah sizlere, miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi; eğer tek bir kız ise o zaman yarısı verilir Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babası mirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir Çocuğunuz varsa bıraktığınızın 1/8 i zevcelerinizindir"

Zaten miras davası açılırsa Hakim bu payları kanuna uygun dağıtıyorBu gayet uygun hakka dayalı dağıtım oluyorKalbinize sorduğunuzda rahatladığınızı fark edersiniz
Eş+miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor
Eş+Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi;
Eş+Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babası mirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir
Eşler+Çocuğunuz+Çocuğunuz varsa bıraktığınızın 1/8 i zevcelerinizindir

Alıntı Yaparak Cevapla