Yalnız Mesajı Göster

Ne Olur Biraz Beni Dinlesen?

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ne Olur Biraz Beni Dinlesen?

Empatik dinleme, anlama niyetiyle kendini başkasının yerine koyarak, onun değer yargılarını kavramaktır Bu dinleme ile fert, karşısındakinin sorununu anlamaya çalışır Anlamak için de "ben" mesajını kullanmak en doğru yoldur Çünkü "ben" mesajı insanları eşit gösterirken, "sen" mesajı ise dikey gösterir Yukarıdaki Ayhan Bey'in de devamlı "sen" mesajı vermesi hanımını rahatsız etmiştir Halbuki "ben" mesajı, konuşan kişinin karşısındakinden daha iyi ve daha değerli olduğunu ifade eder "Ben" mesajları, "benim gördüğüm, benim düşüncem, benim görüşüm" gibi girişlerle başlamalıdır

selamün aleyküm kardeşim

gerçekten de günlük konuşmalarda çok sık rastlanan bir durum insanlar, fikir yürütürken sonuçta kendi tecrübe ve ufuklarına göre yorum yaparlar ve olayları değerlendirirler ama karşıdaki de aynen böyle olacak bir kaide yok bir insan durumunu anlattığında mutlaka kendine göre bir şeyler anlatıyordur sorunu dinleyen kişinin, olaylara ortakmış gibi bir tavır takınması gerçekten de iletişimde hoş bir durum değil ve bir bencillik insanlar gerçekten iletişimi doğru kurabilse birçok sorunun kalmayacağına inanıyorum birçok şey genelde yanlış anlama üzerine oluyor Allah razı olsun güzel kardeşim çok güzel bir paylaşım yine emeğine sağlık selam ve dua ileAllah'a emanetsin

Alıntı Yaparak Cevapla