08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evlenmek İstiyorum,Ama !!!!!
HZ FATIMATÜZ ZEHRA ANAMIZIN ÇEYİZİ
Peygamber (s a a), Fatıma (a s)’ı, Hz Ali (a s)’la evlendirmeye karar verince, Hz Fatıma'ya çeyiz almak için Hz Ali’den zırhını satmasını istedi Hz Ali (a s) da zırhını çarşıya ****ürüp sattı ve parasını Peygamber (s a a)’in huzuruna takdim etti Resulullah (s a a) de o parayı ashaptan bir kaçına vererek Fatıma’nın evine ve kendisine gerekli olan eşyaların almasını emretti O parayla satın alınan eşyalar şunlardan ibaretti:
1- Yedi dirhemlik beyaz bir gömlek
2- Dört dirhemlik büyük bir baş örtüsü
3- Hayber malı siyah bir elbise
4- Hurma lifinden örülen bir yatak tahtı
5- Biri koyun yünü, diğeri de hurma lifiyle doldurulmuş olan ketenden iki adet döşek
6- İçi ezhar ismindeki bitki ile doldurulmuş olan koyun derisinden dört adet yastık
7- Bir adet hasır-ı hicri
8- Bir adet el değirmeni
9- Bir bakır kap
10- Su içmek için deriden yapılan bir kırba
11- Elbise yıkamak için bir leğen
12-Süt için bir adet kâse
13- Bir su kabı
14- Bir yün perde
15- Bir ibrik
16- Bir çömlek maşrapa
17- Sergi olarak kullanılan bir adet deri
18- İki çömlek testi
19- Bir aba (Kufe dokunmalı bir çarşaf)
Ashap bu eşyaları alıp Peygamber (s a a)’in evine getirdi Peygamber (s a a) mübarek elleriyle onları alıp bakıyor ve “Mübarek olsun” diyordu (Bir rivayete göre de, çeyiz eşyalarını Resulıllah’ın yanına getirdiklerinde Hazret'in gözlerinden yaşlar aktı ve başını göğe doğru kaldırıp şöyle dedi: “Allah’ım bu evliliği, kaplarının çoğu çömlekten olan kimselere mübarek eyle
Mehir
       Törenden sonra tüm insanlağa; fedakarlığın, cömertliğin, maddeye önem vermemenin ve paylaşımcılığın davranışını sergileyen Hz Fatıma annemiz, babasına şöyle dedi: "Ey ruhum babam, evlenen her kızın mehri altın ve gümüşle takdir ediliyor Ben de öyle bir uygulamaya bağlı kalarak evlenirsem senin kızın olmamın ne farkı kalır? Ben isterim ki; benim evlilik mehrim senin kıyamet günü günahkarlara ulaşan şefaatin olsun ve bu şefaat sayesinde günahkarlar Allah'ın affına uğrasın "
Ve Allah'ın Elçisi Fatıma'yı tebrik ederek, "Ebediyyen mutlu ol ey güzel Fatıma! Şu daranışınla Peygamber çocuğu olduğunu çok güzel belgeledin "
buyurdular
Hz Fatıma annemizin bu dileğinin kabul edildiği Cebrail (a s) tarafından müjdelenmiştir
Selamun Aleyküm kardeşim verilecek en güzel cevap budur,örnek alınacaksa Ehlibeyt'tir
|
|
|