Yalnız Mesajı Göster

Chat Ve Msn, Evlilikleri Tehdit Ediyor

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Chat Ve Msn, Evlilikleri Tehdit Ediyor

EŞİNİZİ VE YUVANIZI KEŞFEDİN

Aradığınız huzur ve mutluluk sarayı, uzaklarda değil, yanıbaşınızdadır Eşinizi ve yuvanızı keşfedin Hiç tanımadıgıniz kişilerin uzakları ışıltılı görünen dünyaları, renkli mutluluk lâmbalarından oluşmuyor: ihanet, aldatma, yalan, sahtekârlık ateşleridir onlar İyice yaklaşınca yuvanızı saran zehirli alevleri hissedersiniz, ama korkarım iş işten geçmiştir Dikkat edin titreyin, kendinizi yoklayın, tedbir alın ve tuzağa düşmeyin Ve unutmayın: Peygamberlerden başka hiç kimse korunmuş değildir Her an ayağınız kayabilir, kendinizi imtihan ateşinin alevlerinin içinde bulabilirsiniz Bana ulaşan şu olaylara bakın:Evli ve üç çocuk sahibi bir erkek, tesettürlü bir bayanla chatleşiyor Sonra cep mesajına dönüyor iş Dostluk, kardeşlik, dertleşmeden söz ediliyor hep Şeytanın tuzağına bakın siz Erkek diyor ki: "Kadın çok iyi niyetli Kocası yoğun işinden kendisiyle ilgilenmiyor Ben de derdini dinliyorum O benim Müslüman kardeşim Derdine ortak olmak kötü mü?" Ya sonrası? Kadın aşktan, sevgiden bahsetmeye başlıyor "İçimdeki ateş yanıyor, yanıyor ve gittikçe büyüyor" diyor Hani dostluk, kardeşlik, dertleşme? Oysa erkeğin ciddi bir niyeti yok Öylesine gönül eğlendiriyor Karşı tarafta ise, çocuklu ve evli bir bayan var Ve hepsinden acısı, eşine güvenen, "Benim hanımım Allah'ından korkar, namahremle chatleşmez" diyen, gece gündüz onların rızkı için çırpınan masum bir erkek var Şimdi bu hanımın yaptığı, bozulmamış hangi vicdana sığar? Bir başka olay: Evli bir imam hatipli, chatte bir hafızla tanışıyor İş yavaş yavaş sevdaya dönüşüyor Bana soruyor: "Hocam, yaptığım caizmi?"Nasıl caiz olabilir? İster evli ol, ister bekâr Bir namahremle duygusal amaçlı konuşman doğru olur mu? "Peki ne yapayım?" diyor Çok basit: Hiç arama ve ararsa reddet Çünkü, evlisin ve bu yanlışın tamiri ve telâfisi yok Elbette bir kez gönül verdinse vazgeçmek zor olacak Ama birkaç gün ağlayacaksın, birkaç kez acı çekeceksin Sonra rahatlayacaksın Ya sürdürürsen? Ya ihanet çemberini genişletirsen? 0labilecekleri tahmin edebiliyor musun?Telefon konuşmaları, görüşmelere, buluşmalara, ihanetlere dönüşürse, bunun vebalini dünyada ve ahirette ödeyebilecek misin? On yıllık evli birisinin iki çocuğu var Eşini hiç sevmiyormuş, zorla evlendirilmiş İki buçuk yıldır birisiyle chat yapıyormuş O bekârmış, ona ilgi duyuyormuş"Zorla evlendirilme" yanlışını bir kenara bırakırsak, on yıldır iki çocuğuyla mutluluğu keşfedemeyen birisi, internet yoluyla aradığı huzuru bulabilir mi? Hata hatayı doğuruyor Ve son bir örnek;Yaşı kırkı aşmış, evli, üç çocuklu bir erkek, bir gün chat yaparken dul bir bayanla tanışıyor Daha sonra buluşup, konuşuyorlar Birbirlerinden hoşlanıyorlar ve dini nikâh kıydırıp karı-koca hayatı yaşamaya başlıyorlar Tabii ki ilk eşinin ve çocuklarının haberi yok Ama sonucu belirsiz, karışık, sorunlar yumağı bir durum Erkek ikisinden de vazgeçmiyor İkinci kadınla aralarında çok büyük bir yaş farkı da var Bir dizi yanlış, bir dizi sorun ve çözümü zor bir olay

Alıntı Yaparak Cevapla