Yalnız Mesajı Göster

Chat Ve Msn, Evlilikleri Tehdit Ediyor

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Chat Ve Msn, Evlilikleri Tehdit Ediyor

HERKES TUZAĞA DÜŞEBİLİR

Öncelikle şu gerçeğin altını bir kez daha çizelim: Hiç kimse, "Bende veya eşimde şu şu sorunlar olmaz Kendime ve eşime hu konuda son derece güveniyorum" garantisi vermesin Çünkü herkes, her türlü aile sorununu yaşayabilir Hiçbirimiz peygamberlere has olan "ismet", yani "günahsızlık" niteliğine sahip değiliz Bunun için harama giden yolları çok iyi bilmek, kendimizi ve eşimizi korumak için tedbirler almak zorundayız Bunu derken, gece-gündüz eşinizden şüphelenin, onu evhamlarınızla bunaltın demiyorum Söylediğim şu: Dinimizin, namahremlerle ilgili emir ve yasakları, koyduğu kurallar ve çizdiği sınırlar, hepimiz için geçerli "Ben kendime güvenirim, o yasak niyeti temiz olmayanlar için" gibi eğip bükmelere gitmeyelim Emir ve yasakların ilk muhatabı Peygamberimiz (sav) değil mi? Ve en iffetli, en temiz niyetli, en güvenilir kişi yine o değil mi? Yüce Efendimiz (sav), Allah'tan gelen emir ve yasaklara en evvel ve en titiz uyan kişidir Gerçek bu iken, biz kim oluyoruz ki, kendimizi dini sınırların dışında tutmaya çalışıyoruz? Bunun için diyorum ki kendinizi ve eşinizi iffetsizlikten, haramdan, ateşten koruyun

Alıntı Yaparak Cevapla