Yalnız Mesajı Göster

Aile Kitapliği

Eski 08-04-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aile Kitapliği







Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Turan Karadeniz, kalbi kuvvetlendiren nar suyunun, karaciğer zafiyetini giderdiğini, mide iltihabını ve ağrısını geçirdiğini söyledi




Karadeniz, narın Türkiye'de batı, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetiştiğini belirtti Nar meyvesinin yüzde 15'inin karbonhidrat, yüzde 0,8'inin protein olduğunu, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengin olduğunu ifade eden Karadeniz, "Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir Ayrıca nar içindeki zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir" dedi


Nar suyunun böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı çok faydalı olduğuna dikkati çeken Turan Karadeniz, şu bilgileri veriyor:


Nar suyu yüksek tansiyon hastalığının tedavisinde, kalp ağrılarında, basur hastalığının tedavisinde faydalı olmaktadır


Böbrek zafiyetine karşı nar suyu içilmesi yararlıdır


Nar suyunun harareti giderici özelliği bulunmakta, şeker ve kurdeşen hastalığına iyi gelmektedir


Kalbi kuvvetlendiren nar suyu, karaciğer zafiyetini gidermekte, mide iltihabını ve ağrısını geçirmektedir


Nar ekşisi şeker hastalarına tavsiye edilmektedir


Nar şırasının şekerle hazırlanan şerbetinin idrar söktürücü özelliği vardır


Romatizma ağrılarının hissedildiği eklem ve uzuvlara nar şırası sürüldüğünde, ağrı kesici özelliği bulunmaktadır


Bayılmalara karşı nar şerbeti içilmelidir Tatlı nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreye karşı şifalıdır


Narın meyvesi ve suyunun yanı sıra çiçekleri ve kabuğu da yararlarıdır Nar çiçeği bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir Boyun tutulmasında nar çiçeği lapası boyna konursa şifalı gelir


Narın kabuğu çay gibi demlenerek içildiğinde, mide ve bağırsak hastalıkları ile ishal ve dizanteriye karşı oldukça faydalı olmaktadır Trabzon, aa


Zaman

25 Aralık 2007, Salı

Alıntı Yaparak Cevapla