Konu: .Aşk.
Yalnız Mesajı Göster

.Aşk.

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

.Aşk.

Çok Güzel Bir Örnek

“Zeynep nine” ile “Hacı Hasan dede” yaklaşık yetmiş yıldır birlikte yaşamaktaydılar Yaklaşık son yirmi beş yıllarını hatırlamaktayım Birbirlerine her zaman sevgi ve saygı dolu bir şekilde davranırlardı Birbirlerine karşı sevgisiz ve saygısız bir söz söylediklerini veya davranış sergilediklerini hatırlamıyorum Yaşamlarının diğer bölümlerini de akrabalarına sordum Her zaman böyle yaşadıkları anlaşıldı

Zeynep nine, kendisinden daha yaşlı olan ve ömrünün son yıllarını yaşayan Hacı Hasan dede için, hem eşlik hem de bakıcılık görevi yapıyordu Bütün insanları şaşırtacak ve övmeye zorlayacak bir şekilde yaşlı adama saygı ve sevgi gösteriyordu Yaşlılık dönemlerinde, artık cinsel konuların onlar için hiçbir anlamı kalmamıştı Bu tür konuları geride bırakmışlardı Ancak birbirlerine olan coşkulu sevgileri ve saygıları, aynı şekilde eskisi gibi ilişkilerine hâkimdi

Hacı Hasan dede hastalandığı zaman, Zeynep nine sevgiyle ve edeple ona bakar ve onu korurdu Onları ziyarete gittiğim zamanlar

Hacı Hasan dede şöyle derdi: “Eşim, beni yüz üstü bırakmadı O olmasaydı, yaşlılık günlerimi güzel bir şekilde geçiremezdim Camiye gidip gelebilmemin, ibadetlerimi yerine getirebilmemin ve alnı açık bir şekilde yaşayabilmemin nedeni, eşimin sevgisi ve bakıcılığıdır Yüce Allah onu bana büyük bir nimet olarak bağışlamıştır Onun için her zaman dua ettim ve edeceğim…”

Onların samimi ilişkilerini gördüğüm zaman çok seviniyordum İlişkileri bozuk olan ve birbirlerinin davranışlarından nefret eden kadınlar ve erkekler için de üzülerek şöyle diyordum: Keşke bütün eşlerin yaşamları da, Zeynep nine ile Hacı Hasan dedenin yaşamları gibi olsaydı

Hacı Hasan dede çok yaşlanmıştı Yaklaşık doksan yaşındaydı Artık kendi ayakları üzerinde duramıyordu Kendi işlerini tek başına yapamıyordu Ancak yüce Allah, şefkatli eşini onun için korumuştu O sevgiyle ve saygıyla yaşlı kocasına bakıyor ve onu koruyordu Onun zillete düşmesine izin vermiyordu Hacı Hasan dedeye, geçmiş olsuna gittiğim son ziyaretimde durumunu sorunca bana şöyle dedi: “Yüce Allah bu kadını bana nasip etmemiş olsaydı yaşayamazdım

Hacı Hasan dedenin ömrünün son günleri yaklaşmıştı Yaklaşık yetmiş yıllık sevgi dolu ortak yaşamlarının ardından, Zeynep nineyi yalnız bırakacaktı Ölüm izleri yüzünde belirmeye başlamıştı Zeynep nine, mumun etrafında kararsız bir şekilde dönen kelebek gibi; yaşlı eşinin etrafında dönüyordu Elinden gelen bütün hizmetleri yapıyordu Hacı Hasan dedenin gözleri bazen açılıyor ve Zeynep ninenin gözlerine çevriliyordu Hacı Hasan dedenin gözlerinde, Zeynep nineye teşekkür ve saygı ifadeleri dalgalanıyordu Sanki bakışlarıyla Zeynep nineye şöyle söylemek istiyordu:
“Ey benim temiz kalpli meleğim! Sen benim için vefalı eş ve dost idin Gençliğini ve ömrünü benimle birlikte harcadın Eksiklerimi ve gediklerimi onarmaya çalıştın Beni hiçbir kimseye şikâyet etmedin Şerefimi korudun Mutluluklarda ve üzüntülerde ortağım idin Sorunlara karşı bana destekçi oldun… Ben senden razı olmuş bir halde bu dünyadan göçüyorum Allah katında da senin iyi bir eş olduğuna şahadet ederim Ben senden razıyım Allah da senden razı olsun Sana en iyi mükâfatları versin…”

Bazen dudakları bir araya geliyor ve Zeynep nine için dua ediyordu Zeynep ninenin durumu da kocası gibiydi Davranışlarıyla, sözleriyle ve bakışlarıyla aynı ifadeleri yansıtıyordu
Sonunda ilahi görevli yaşlı adamın canını almak için geldi Sanki ilahi görevli de Zeynep nineye teşekkür ediyor ve onu övüyor gibiydi Çünkü yaşlı adamın ruhunu almaya gelmeden birkaç saat önce, Zeynep nine güvey odasına damat gönderecekmiş gibi eşini yıkayıp hazırlamıştı Elbiselerini değiştirmişti!

Sevgili gençler!
Siz de, Zeynep nine ile Hacı Hasan dede gibi mutlu bir hayat sahibi olmak istemez misiniz?

Kesinlikle “Evet isteriz” diyeceksiniz
Öyleyse eş seçimi konusunda “aşk ve muhabbet” duygularını göz önünde bulundurmak zorundasınız; sevdiğiniz ve sizi seven bir kimse ile evlenmelisiniz

Evlilik, fiziki bağlılıkla birlikte gönül bağlılığı anlamına gelir Bu bağlılığın, ömrün sonuna kadar sürebilmesi için çok sağlam olması zorunludur Böyle bir özelliğe de yalnızca iki temel ilke üzerine kurulmuş olan bağlılık sahiptir Bu iki temel ilke, önceden de açıklandığı gibi; iki tür aşk çeşididir

Alıntı Yaparak Cevapla