08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alparslan Arslan'ın Babası Konuştu :
“Tımarhanelik” yaptılar…
Aynen öyle Halbuki arkadaşları Alparslan’a üstün zekâlı diyor Görüştüğüm 45 yaşında bir avukat “Ben Marmara Hukuk Fakültesi’nden Alparslan gibi iki kişinin geçtiğini gördüm” diyor “Bu çatı altından başka insanlar geçtiğini görmedim” diyor Hatta yanında staj yaptığı avukatına soruyorlar, “Alparslan nasıl?” diyorlar “Yaptığından belli olmuyor mu?” diyor Yani ismiyle müsemma Alparslan’ı bunlar Alparslan olarak vermek istemediler Hatta Abdurrahman Sarıoğlu “Bu Malazgirt Alparslan’ından sonra ikinci Alparslan” diyor, öyle değerlendiriyor Tabii Allah bilir Ama bu sözde İslâmî medyanın tavrı çok olumsuz oldu Yer yer bizi çok üzdü, bizi çok incitti Diyorum ya ben defalarca kendilerini aradım Fakat bir türlü tavırlarında bir değişiklik görmedim Hâlâ bu yanlış tavırları devam ediyor İlle de Alparslan’ı birileriyle bağlantı kurmaya çalışıyorlar
Ergenekon operasyonu sonrasında tekrar…
Bağlamaya çalışıyorlar İşte sözde Alparslan Ergenekoncu  Sözde namaz kılmayan, İslâm’la herhangi bir bağlantısı olmayan şeklinde… İnsan bu kadar küçülmez, bu kadar çukurlaşmaz insan Manipülasyon var Kendilerine de söyledim, “Bakın siz hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybediyorsunuz Hem hakkınızı hem şerefinizi kaybediyorsunuz Yanlış yapıyorsunuz” dedim “Niye dik duramıyorsunuz? Niye net olmuyorsunuz? En azından objektif olun Ben Alparslan’ı savunun demiyorum Hiç olmazsa çamur atmayın Hiç olmazsa lekelemeyin, aşağılamayın, kötülemeyin” dedim Ben kendilerinden Alparslan’ı övmelerini beklemedim, istemedim de
Dürüst olun
Dürüst olun, objektif olun, tarafsız olun en azından Taraflı davranmayın Ben kartel medyasını anlıyorum Görevlerini yapıyorlar Bir Cumhuriyet Gazetesi, bir Hürriyet, bir Milliyet, bunların görevleri bu
Din düşmanlığı, halk düşmanlığı  
Din düşmanlığı, millet düşmanlığı, değerlerimizin düşmanlığı olmasa adam başörtülü domuz karikatürü verir mi? Danimarka bunu yapıyor işte Bunlardan ne farkları var? Ama bunların bu tavırlarını ben anlayamıyorum Yani çok çirkin gördüm ben bunların bu şekilde yayın yapmalarını Ahlâk dışı görüyorum Söylenecek çok şey var ama… İnsan bazı şeyleri yaşamadıkça anlayamıyor, göremiyor Vakit Gazetesi’ne aboneyim, şimdi eşim, “Bırak aboneliği, kes diyor gazeteyi Alma artık bundan sonra” diyor Bu noktaya geldik
İdris Bey, son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
İki yıldır yalnız kaldık diyebilirim Yalnızlığımdan şikâyetçi değilim Elhamdülillah! Rabbim bunu bize nasip etti Fakat biz insanız, beşeriz, zayıf yönlerimiz de vardır Bu yalnızlıktan dolayı, değişik kesimlerden saldırılardan dolayı zaman zaman üzüldüğümüz, yeise kapıldığımız oldu Olmadı değil Ama tabii hep Allah’ın ipine sarılmaya çalıştık Hep dua ettik Ben inanıyorum ki Cenabı Allah bunun mükâfatını verecektir Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri diyor ya “Hak şerleri hayr eyler, zan etme ki, gayr eyler, ârif anı seyr eyler, Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler” Ben inanıyorum ki Mevlâ güzel eyleyecektir Yeter ki sabretmesini bilelim Ben bunu Alparslan’dan çok iyi biliyorum Diyorum ya ben Alparslan’ı çok iyi biliyorum, çok iyi tanıyorum
“Allah bir kapıyı kapar, bin kapıyı açar ” demiştiniz
Allah bir kapı bin! Bu bin tane kapıdan biri bir gün mutlaka açılacaktır Evet, Allah var gam yok! Allah var gam yok, Allah var gam yok Tabii ki bu çok ağır ama ben inanıyorum ki mükâfatı da büyük olacaktır dünyada ve ahirette  
BARAN Dergisi 59 Sayısı’ndan (21 - Şubat 2008)
|
|
|