Yalnız Mesajı Göster

Fetullah Gülen : Kocasından Dayak Yiyen Kadın Ne Yapmalı?

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Fetullah Gülen : Kocasından Dayak Yiyen Kadın Ne Yapmalı?

Gayet haklı olduğunu düşünüyorum bir erkek olarak,öncelikle senin zararlı alışkanlığın yüzünden ailendeki fertlerin narin bedenlerini ne diye zehirliyorsun sigara bir ihtiyaç değildir açlık gidermz,sigara bir tedavi aracı değildir ilaç olamaz sigara zevk için içilmeye başlayan ve içinde ilmen 100 den fazla zehir olduğu kanıtlanmış,kendisinden sonra gelecek olan esrar,eroin,kokain gibi maddelerin anası bir veya babası diye tabir edilecek bir pisliktir,nasıl ki Allah-u teala sigara içenin dünya da içmeye vrdiği zararın hesabını mahkemey-i kübrada soracak ise sende dünya mahkemesinde hak arayabilirsin,kadının kocasından yediği dayağa gelince dediği gibidir efendim,bir müslüman önce peygamberini sonra onun ashabını örnek almalıdır,dövmüşmü nebimiz,dövmüşmü ashab bunca sahabe yaşamış hiç bir kayıtda hanımı dövmüştür diye yazılanını gördünüzmü HAYIR ,O zaman sen niye dövüyorsun,kocasını öfkelendiren kötü bir huyundan dolayı da olsa onu kızdıran ve düzeltmesi için Ona sunulan cezaların en sonuncusudur bu o bile dövmek değil FİSKE dediğimiz hafif tokattır ve buda ALLAH emridir,yine kadının da kocasına vurması gerekliliği içinde haksız yere aşırı dayak yiyorsa yani FİSKE olayı aşılmışsa oda Ona vurabilir hakkıdır,biri size haksız zarar veriyorsa misli ile cevap vermeniz,ve zalim in zulmüne karşı durmak ALLAH emridir yine,kesinlikle doğru bir tanımlama yapmıştır diye düşünüyorum

Emeğinize sağlık efendim,ellerinize sağlık Allah (cc) yardımcımız olsun

Alıntı Yaparak Cevapla