Yalnız Mesajı Göster

Yaşlilar,Gençlere Allah'in Birer Emaneti

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Yaşlilar,Gençlere Allah'in Birer Emaneti

Selamün Aleyküm Değerli Kardeşlerim

Bu konuyu açmamdaki amaç hem unuttuğumuz vazifelerimiz hatırlatmak hemde kendi içinde bulunduğum duruma binaen aslında kendime ders vermek

yaşlı bir babaannem var dedem vefat ettiğinden beri baktığım yanlız kalıyorum onunla her işini ben görüyorum denilebilir

kenisi hayattan biraz kopmuş herşey ona acı herişey onun için bitmiş umutsuz belki şikayet olacak ama birazda şükretmeyi unutmuş

hergün aramızda farklı diyaloglar geçiyor:

babaannem -benim sonum kara topraktıryok yok ben hiç iyi değilim sabaha çıkmam

mabet_bekcisi -babaanne kimin sonu değil ki kara toprak belki ben senden önce kavuşacağım onunla (ama beni hiç dinlemez)

aslında şunu da demeliyim ki belki bende sürekli onunla yaşamaktan biraz köreldim hayata biraz kör bakıyorum bununda farkındayım ama gününüz hayattan umudu kalmamış bir yaşlıyla geçtiğini düşünün e o zaman çok doğal eğil mi

gel gelelim benim dayanma gücüme burda herşeyi açık açık yazmak istiyorum vijdan azabımı belki içimin ferahlığını

beni bunaltmıyor değil babaaannem mesela sabah uykularım yok artık hergün ismim belkide yüzlerce kez zikreiliyor babaannem tarafından ve her birinin ardından bir istek

-bacaklarımı yukarı kalır

-gel beni yatır

-bana su ver

-gel beni kalır

-camı aç

-gel camı kapa

-duş almam gerek

bunun gibi birçok şey

yapmaktan gocunmuyorum çaresizliği karşısında eziliyor belki sesimi çıkaramıyorumsayamadığım biçok şey daha var aslında ve bazen şeytan yanıma geliyor okşuyor sinirimi ve ben kendimi tutamayıp onun bir yanlışında parlıyorum ona sesim yükseliyor ve sesimin sakinleştiği an vizdan azabının başladığı dakikalarSonra gidip onun duyamayacağı bir yerde hırçkra hıçkıra ağlıyorum

Hikayem uzun arkadaşlar ama kısaltırsak ALLAH CC dan dayanma gücü istemeli ve sabırlı olmalıyızhepimizin yakınında yaşlı insanlar vardırhataları olabilir yetişemediğinde mecbur yapılan hatalar hoş görüp birgün bizimde öyle olabileceğimizi düşünüp karşımızdakilerin bize nasıl davranacağını hayal edip sabretmek

genciz ama ALLAH CC ömür verirse yaşlanacağız bunu düşünerek onlara sahip çıkalım

selam ve dua ile

MABET_BEKCİSİ

Alıntı Yaparak Cevapla