Konu
:
Patatesli Mantar Sotesi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Mantar Sotesi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Mantar Sotesi
Patatesli Mantar Sotesi
Malzemeler
4 adet orta boy patates
400 gram mantar
1 adet orta boy soğan
1 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, biber
Derin bir tencerenin içerisine su koyun
Yıkanmış ve temizlenmiş patatesleri suyun içine atın ve patateslerin dağılmamasına dikkat ederek pişirin
Patatesler piştikten sonra soğutmak üzere kenara alın
Mantarları yıkayın ve ortadan ikiye kesin
Yağsız bir tavanın içine iki tatlı kaşığı zeytinyağı koyun
Zeytinyağını kızdırdıktan sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bir diş sarımsağın renkleri altın sarısı oluncaya değin bir tahta kaşık ile karıştırarak sote edin
Ardından önceden haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri tavaya aktarın ve ağır ağır karıştırarak kızartın
Patateslerin çoğunluğu kızardığında bir tatlı kaşığı biber salçası ve mantarları ilave edin
Birkaç dakika beraber karıştırdıktan sonra yarım bardak tavuk suyu ilave edin ve kapağı hafif aralık bırakılarak ağır ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tuzu-ve biberi de ilave edilip servise hazır hale getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul