Konu
:
Aşure - Diyet
Yalnız Mesajı Göster
Aşure - Diyet
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure - Diyet
D
iyet
A
şure
Malzemeler:
Bir su bardağı
buğday
,
yarım su bardağı kuru
nohut
,
yarım su bardağı kuru
fasulye
üçte bir su bardağı pirinç
on adet kuru kayısı,
dörtte bir su bardağı kuru üzüm 50 adet
fındık içi
,
iki su bardağı yapay tatlandırıcı,
iki - üç çorba kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış
buğday
ı bol suyla düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayın
Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve
nohut ve fasulyeyi
, ıslatma suyuyla birlikte, kaynamış buğdayın içine ilave edin ve düdüklü tencerede yirmi dakika daha pişirin
Karışıma, küçük parçalar halinde doğranmış kayısı ve üzümleri ilave ederek pirinçler iyice pişene kadar pişirin
Tarçını
ve yapay tatlandırıcıyı ekleyin ve iyice karıştırıp ateşten alın
Kapağı kapalı halde soğumasını bekleyin
Aşureniz ılık olunca kaselere boşaltın ve fındıkla süsleyin
Bir Porsiyonda:
Kolesterol (mg): 0
Posa (gr): 1
2
Yağ (gr): 2
9
Protein (gr): 5
6
Karbonhidrat (gr): 30
3
Enerji (kal): 172
2
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul