Konu
:
Körili Ve Yoğurtlu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Körili Ve Yoğurtlu Tavuk
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Ve Yoğurtlu Tavuk
Körili ve Yoğurtlu Tavuk
280 kalori
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
2 kişilik
Gerekli malzeme
200 gr
tavuk
but
Yarım küçük kâse
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı
1'er tutam köri ve zencefil
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk
budunun derilerini temizleyin
Soğanı soyup kıyın
Maydanozu temizleyip kıyın
Yoğurdu krema kıvamında çırpın
Zeytinyağını
tavada ısıtın
Köri ve zencefili ekleyip karıştırın
Soğan ve eti ilave edip sote edin
Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün
10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın
Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
Püf noktası
Tavuğu
pişirirken derisini mutlaka alın
Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul