Yalnız Mesajı Göster

Karamelli Puding

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Puding






Malzemeler,
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt kreması
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası


Hazırlanışı,
  • Derin bir tencereye; şeker ve suyu alıp karıştırın
  • Orta dereceli ateşte şeker eriyip kaynayana kadar sürekli karıştırın
  • Ocağın ateşini en düşük dereceye getirip süt kremasını tencereye ekleyin
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırın
  • Kâsede; yarım bardak süt ve nişastayı iyice karıştırın
  • Ayrı bir kâsede; yumurta ve vanilyayı iyice çırpın
  • Sırasıyla; 2,5 su bardağı süt, nişastalı ve yumurtalı karışımı tencereye ekleyin
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
  • Pişen pudingi ocaktan indirip hafif ılınması için bekletin
  • Silikon kek kalıbını hafif suyla ıslatıp pudingi içine dökün
  • Puding oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın
  • Buzdolabında en az 3 saat bekletin
  • Kek kalıbını ters çevirip dikkatlice muhallebiyi çıkarın
  • Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla