Konu
:
Karamelli Puding
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Puding
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Puding
Malzemeler,
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt kreması
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı,
Derin bir tencereye; şeker ve suyu alıp karıştırın
Orta dereceli ateşte şeker eriyip kaynayana kadar sürekli karıştırın
Ocağın ateşini en düşük dereceye getirip süt kremasını tencereye ekleyin
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırın
Kâsede; yarım bardak süt ve nişastayı iyice karıştırın
Ayrı bir kâsede; yumurta ve vanilyayı iyice çırpın
Sırasıyla; 2,5 su bardağı süt, nişastalı ve yumurtalı karışımı tencereye ekleyin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Pişen pudingi ocaktan indirip hafif ılınması için bekletin
Silikon kek kalıbını hafif suyla ıslatıp pudingi içine dökün
Puding oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın
Buzdolabında en az 3 saat bekletin
Kek kalıbını ters çevirip dikkatlice muhallebiyi çıkarın
Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul