Konu
:
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
08-04-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
Böğürtlen Reçeli
Malzemeler
1 kg
böğürtlen
750 gr toz şeker,
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin
Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin
1 gece bekletin
Ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin
Üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin
Ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin
Ilıklaşana kadar bekleyin
Kavanozlara doldurun
İyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın
Serin bir yerde bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul