Yalnız Mesajı Göster

Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri






Böğürtlen Reçeli



Malzemeler
  • 1 kg böğürtlen
  • 750 gr toz şeker,
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı

Böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin 1 gece bekletin Ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin Üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin Ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin Ilıklaşana kadar bekleyin Kavanozlara doldurun İyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın Serin bir yerde bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla