Konu
:
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
08-04-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
Kayısı Reçeli
Malzemeler
1 kg kayısı
1 kg şeker
1/2 limon suyu
Hazırlanışı
Kayısılarınız küçük ise sadece bir tarafından çekirdeklerini çıkarın büyükse
ortadan ikiye bölün
Kayısıları tencereye yerleştirin
Üzerine şekeri ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin
Çıkan kayısı çekirdeklerini yıkayın ve bir gazetenin üzerinde kurutun (ıslakken kırmak mümkün olmuyor)
Çekirdekleri kırın ve içlerindeki bademleri alın
Bademlerin üzerine kaynar su ilave edin
Beş dakika bekletin ve üzerindeki kabukları soyun
Bademleri tencerenin içine atın ve kısık ateşte reçeli pişmeye bırakın
Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile toplayın
Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ilave edin
Beş dakika daha pişirip ocaktan alın
Sıcak iken kuru kavanoza alıp ters şekilde soğumaya bırakın
Mutlaka buzdolabında muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul