Yalnız Mesajı Göster

Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri






Kayısı Reçeli



Malzemeler
  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • 1/2 limon suyu
Hazırlanışı

Kayısılarınız küçük ise sadece bir tarafından çekirdeklerini çıkarın büyükse ortadan ikiye bölün Kayısıları tencereye yerleştirin Üzerine şekeri ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin Çıkan kayısı çekirdeklerini yıkayın ve bir gazetenin üzerinde kurutun (ıslakken kırmak mümkün olmuyor) Çekirdekleri kırın ve içlerindeki bademleri alın Bademlerin üzerine kaynar su ilave edin

Beş dakika bekletin ve üzerindeki kabukları soyun Bademleri tencerenin içine atın ve kısık ateşte reçeli pişmeye bırakın Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile toplayın Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ilave edin Beş dakika daha pişirip ocaktan alın Sıcak iken kuru kavanoza alıp ters şekilde soğumaya bırakın Mutlaka buzdolabında muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla